FNV

FNV-Vrouwenconferentie bepaalt koers emancipatiebeleid

'Macht, geld en tijd... jouw keuze!' is de slogan van de FNV-Vrouwenconferentie van 7 november. De vrouwen van de FNV maken op die dag een actieprogramma. Dit programma bepaalt de koers van het emancipatiebeleid van FNV en bonden.

Elke drie jaar houdt de FNV een vrouwenconferentie. Dit jaar staat de conferentie in het teken van macht, geld en tijd. Voor thema's als economische zelfstandigheid, gesubsidieerde arbeid, gelijk loon en arbeid en zorg wordt de FNV-inzet bepaald. Bekende vrouwen
- waaronder PvdA-fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven - en minder bekende vrouwen worden aan de tand gevoeld over hun ideeën over macht, geld en tijd.

Toegankelijk is de FNV-conferentie alleen voor vrouwen. Een uitzondering wordt dit keer gemaakt voor Khee Liang Phoa, door het kabinet Balkenende belast met het staatssecretarisschap 'emancipatie en familiezaken'. Hij mag als enige man zijn opvattingen over 'macht, geld en tijd' geven en gaat in debat met Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV.

De FNV presenteert op de conferentie de uitkomsten van haar driejaarlijkse onderzoek 'VROUWenWERK 2002' naar de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Daarin een vergelijk tussen Nederland en EU-landen. Aandacht daarbij voor arbeid en zorg, vrouwen en de WAO, gelijk loon m/v en ongewenste omgangsvormen op het werk.

De FNV vrouwenconferentie wordt gehouden op 7 november in het Archeon in Alphen a/d Rijn en start om 9.30 uur.

Adres:
Archeon, Alphen aan de Rijn

Ter informatie:
Het onderzoeksrapport 'VROUWenWERK' is onder embargo (7 november) verkrijgbaar

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Bianca Teeling, telefoon 020 - 58 16 551 of 0620448676 of
www.fnv.nl/vrouwenconferentie.


09 okt 02 15:52