Fontys


dinsdag 29 oktober 2002

Open dag bij Fontys Hogescholen Amsterdam
Op vrijdag 8 november houdt Fontys Hogescholen in Amsterdam een open dag van 14.00 tot 16.00 uur in het gebouw aan de Keizersgracht 105. Bezoekers kunnen informatie krijgen over de Technische lerarenopleidingen en Theologie en Levensbeschouwing.

De Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool biedt de volgende studierichtingen aan in voltijd of deeltijd: bouwkunde, bouwtechniek, consumptieve techniek, elektrotechniek, grafische techniek, mechanische techniek, motorvoertuigentechniek of werktuigbouwkunde. Daarnaast kunnen studenten kiezen uit een voorbereidende opleiding, een cursus Pedagogisch Didactisch Diploma, een didactische cursus voor roc-docenten en verkorte opleidingen voor zij-instromers.

De opleiding Theologie en Levensbeschouwing biedt verschillende specialisatiemogelijkheden. Studenten kunnen kiezen voor een pastorale variant of voor een lerarenvariant. Beide specialisaties kunnen zowel in voltijd als in deeltijd gevolgd worden. Afgestudeerden komen terecht binnen de kerk, educatie, cultuur en ethiek.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de open dag van Fontys Hogescholen op vrijdag 8 november van 14.00 tot 16.00 uur in het gebouw aan de Keizersgracht 105 te Amsterdam.

Fontys Hogescholen bestaat uit 36 instituten en biedt ruim 200 voltijd- en deeltijdopleidingen aan in het hoger beroepsonderwijs. Er zijn opleidingen op het terrein van Techniek, Economie, Mens en Maatschappij, Gezondheidszorg, Onderwijs en Kunsten. De nadruk ligt op kleinschalig onderwijs in overzichtelijke werkverbanden. Onderwijs, cursussen en trainingen worden gegeven vanuit vele plaatsen verspreid over Nederland. Meer informatie over Fontys Hogescholen is verkrijgbaar via www.fontys.nl of de Fontys Informatietelefoon 0877 877 877. Dit persbericht is ook te vinden op www.fontys.nl