Rechtbank Zutphen




Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 31-10-2002

Minisymposium "Met recht gebouwd" en tentoonstelling "Zutphen Justitiestad"

Voorafgaand aan de Open dag levert de gemeente Zutphen een bijdrage aan een inhoudelijke discussie over juridische regelgeving in Nederland en organiseert op vrijdag 8 november a.s. in de Burgerzaal, Lange Hofstraat Zutphen, een minisymposium onder de titel "Met recht gebouwd".

Drie inleiders, mevrouw M. van der Tas, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Apeldoorn, mevrouw drs. H. van den Blink, directeur ERA-bouw, en de heer mr. S. Knoop, advocaat in Zutphen, houden de huidige en toekomstige regelgeving en beleidskaders voor de ruimtelijke ordening kritisch tegen het licht. President van de rechtbank, de heer mr. G. Vrieze, sluit het symposium af met een inleiding over de toekomst van de rechtbank in Zutphen.

Vragen die zeker aan de orde komen:

· Wat betekent de nieuwe (Bouwbesluit, /herziene Woningwet) en op handen zijnde regelgeving (herziene Wet op de Ruimtelijke Ordening) voor de stroomlijning van het bouwproces, zal er nu sneller gebouwd kunnen worden?

· Wat is de invloed op de woningbouwproductie van enerzijds hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en esthetiek en anderzijds een scherp grondprijsbeleid bij een teruglopende markt.

Het minisymposium begint om 16.00 uur en wordt rond 18.00 uur afgesloten. Vervolgens is gelegenheid om informeel na te praten. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Expositie "Zutphen Justitiestad"
Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 november is tevens een expositie ingericht in de Burgerzaal van het oude stadhuis 's-Gravenhof 1, met als thema "Zutphen justitiestad". De Burgerzaal bevindt zich op ± 500 meter afstand (richting centrum Zutphen) van de rechtbank.

Belangstellenden kunnen deze expositie op donderdag en zaterdag bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag, de dag van het symposium van 10.00 tot 16.00 uur.

Nadere informatie: gemeente Zutphen, mevrouw S. Reinders, communicatie@zutphen.nl of rechtbank Zutphen, mevrouw A. Haverslag, communicatie@zutarr.drp.minjus.nl