Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 8 november 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Hennepkwekerij opgerold
02-085696
Almelo Jacob van Campenstraat
Donderdag 7 november 09.10 uur
Tijdens onderzoek in een woning aan genoemde locatie werd een hennepkwekerij aangetroffen. Twee ruimtes bleken ingericht als kwekerij. In totaal werden 379 planten aangetroffen en diverse apparatuur. Deze werden in beslag genomen ter vernietiging. De stroom werd illegaal afgenomen. De bewoner was niet aanwezig en zal hierover nog gehoord worden.


Aanrijding met letsel
02-775698
Nijverdal kruising Industrieweg / J Wattstraat
Donderdag 7 november 19.00 uur
Een 25-jarige automobilist uit Nijverdal reed over de Industrieweg en wilde op genoemde kruising links af de J. Wattstraat in. Naar zijn mening was de weg vrij waardoor hij de binnenbocht nam. Uit tegenovergestelde richting kwam echter een 28-jarige automobiliste uit Hellendoorn, waarop een aanrijding volgde. De Hellendoornse is met vermoedelijke nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.Er zijn tegenstrijdige verklaringen omtrent het voeren van verlichting door de Hellendoornse. Dit wordt door de politie nog nader onderzocht.


Verlichtingscontrole
02-085988
Nijverdal Grotestraat
Donderdag 7 november tussen 18 en 21 uur
Bij een verlichtingscontrole in het centrum van Nijverdal werd in totaal 17x proces-verbaal opgemaakt wegens onjuiste of defecte verlichting, te weten:9x fietsverlichting defect6x voeren mistlichten (auto's)2x voeren blauwe naar voren gerichte verlichting (auto's).Daarnaast werd een bromfietser bekeurd wegens teveel vermogen.

Zuid-Twente:

Aanhouding ter zake valse aangifte
02-085777
Enschede
Donderdag 7 november 12.30 uur
Een 26-jarige Hengeloër is aangehouden wegens het doen van valse aangifte. De verdachte deed op 19 september jl. aangifte van een overval in zijn winkel. In werkelijkheid was hij het slachtoffer van een oplichting. Hij had van een onbekende voor enkele tienduizenden euro's goud gekocht, waarna bleek dat het nepgoud was. Om de politie snel ter plaatse te laten zijn en de dader en het geld snel te kunnen oppakken, heeft de verdachte de overvalknop bediend en vervolgens aangifte gedaan van het feit dat hij was overvallen in zijn zaak. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van oplichting en dat de overval was verzonnen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.De identiteit van de oplichter is inmiddels bij de politie bekend. Tegen deze man zijn meerdere aangiftes van pogingen tot oplichtingen en in verband daarmee staat hij internationaal gesignaleerd.


Rijden onder invloed
02-085972
Enschede JJ van Deinselaan
Donderdag 7 november 20.25 uur
Zagen politiemensen een man in een auto stappen, terwijl hij een fles wijn aan zijn mond wette. Hij reed vervolgens slingerend weg. Bij controle werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf echter geen uitslag waarna een urineproef is afgenomen. Tegen de verdachte, een 45-jarige Enschedeër wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens stond tegen hem een vonnis open waarin zijn rijbewijs kon worden ingevorderd. Deze is daarop ingenomen.


Beroving met geweld en oproep getuigen
02-085921
Enschede Rembrandtlaan
Donderdag 7 november 14.15 uur
Een 19-jarige Enschedeër liep op de Rembrandtlaan en hoorde achter zich een scooter naderen. Opeens voelde hij een trap in zijn rug en kwam hierdoor te vallen. De scooter met daarop twee personen stopte voor hem. De passagier sprong er af en nam bij de aangever de portemonnee weg. Hij haalde het geld eruit, rende weg en sprong achter op de scooter, die daarna in onbekende richting weg reed.Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Die constateerde een gekneusde schouder, verschoven sleutelbeen en gescheurde spier. De politie roept getuigen op zich te melden.Het signalement:De bestuurder droeg een zwarte leren jas, driekwart lengte, een zwarte broek, zwarte helm, en opvallende rode sportschoenen.De passagier droeg een crèmekleurige heuplange jas, blauwe spijkerbroek, zwarte helm en witte sportschoenen.


Aantreffen gestolen auto
02-775637
Almelo Ootmarsumsedwarsweg
Donderdag 7 november 13.15 uur
Op genoemde dag en locatie werd een auto, een witte Opel Kadett, kenteken YF-77-RF aangetroffen. Uit navraag bleek deze te zijn ontvreemd op 25 oktober jl. vanaf de Kortenaerstraat in Enschede.

Midden- en Noordoost-Twente:

Brand in woning na inbraak
02-775744
Hengelo Enschedesestraat
Donderdag 7 november 21.30 uur
Op genoemd tijdstip werd door getuigen ontdekt dat er brand was in een woning. De brandweer heeft de brand geblust. Ter plaatse bleek dat er was ingebroken en daarna op meerdere plaatsen in de woning brand was gesticht. Het pand werd dichtgetimmerd. Enkele uren later, rond 3 uur die nacht werd wederom brand gemeld in dezelfde woning. De vlammen sloegen nu uit de ramen. De brandweer had de brand snel weer onder controle, echter was er grote schade. Vermoedelijk heeft er een tweede inbraak plaats gevonden waarna opnieuw brand is gesticht. De politie stelt een nader onderzoek in. Het pand wordt in verband hiermee bewaakt.


Aanrijding met letsel
02-775614
Denekamp Oldenzaalsestraat
Donderdag 7 november 12.00 uur
Een 80-jarige fietsster uit Denekamp stak de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Denekamp. De fietsster werd met gebroken ribben en een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding ter zake vernieling
02-775633
Losser Raadhuisplein
Donderdag 7 november 12.25 uur
Werd vanaf het gemeentehuis gemeld dat een man zojuist ruiten daar had ingegooid. De verdachte, een 50-jarige Lossernaar werd buiten het pand aangehouden. Uit navraag bleek dat de man problemen had gemaakt bij de sociale dienst en daar een stoel door de ruimte had gegooid, waardoor deze vernield was. Vervolgens liep de verdachte naar buiten en gooide met een straatklinker een drietal ruiten in. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Aanhouding ter zake openlijke geweldpleging
02-775775
Oldenzaal Stationsplein
Vrijdag 8 november 00.50 uur
Werd door NS-medewerkers gemeld dat er door een zestal knapen zojuist fietsen waren vernield op genoemde locatie. Ze waren weggefietst, vermoedelijk op gestolen fietsen, in de richting van de Beatrixstraat. Daar hield de politie twee jongens aan, die samen op een fiets zaten. Uit navraag bleek dat dezelfde groep reeds in Hengelo baldadig was geweest, waarbij hun namen werden genoteerd. Daaronder de naam van een van deze twee verdachten. De fiets is in beslag genomen en de verdachten, een 18-jarige Oldenzaler en een 19-jarige uit De Lutte zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.