CDA

CDA heeft twee nieuwe internetsites

Het CDA heeft sinds het afgelopen weekeinde twee nieuwe internetsites: een publiekssite (www.cda.nl
) en een website waarop wordt gedebatteerd over normen en waarden: www.normenenwaardendebat.nl

www.cda.nl

Internet is een uitermate belangrijk communicatie-instrument voor het CDA. De nieuwe internetsite www.cda.nl voldoet aan een aantal belangrijke doelstellingen:


· . een adequate en actuele informatievoorziening vanuit de beide fracties in de Eerste en Tweede Kamer, de partij en de gelieerde organisaties (CDA-Vrouwenberaad, Wetenschappelijk Instituut, CDA-Bestuurdersvereniging, Eduardo Freistichting, Steenkampinstituut, Intercultureel Beraad etc);
· . een hoge mate van interactiviteit door debatten en polls over actuele politieke onderwerpen;

· . een toegankelijke, aantrekkelijke en moderne vormgeving en lay out;

· . gebruikersvriendelijkheid;

· . een dynamische beheersomgeving

Op de publiekssite treft u onder meer standpunten van de fracties in Eerste en Tweede Kamer en Europees Parlement, en de partij over actuele politieke onderwerpen. In de rubriek Actueel vindt u al snel het nieuws en de persberichten van partij en fracties. Er is daarnaast een uitgebreide agenda van activiteiten van kamerleden en bewindslieden. De subhomepages voor de Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement bieden een handige bundeling van de informatie over het desbetreffende orgaan.

De nieuwe website is gebouwd op een ontwikkelplatform dat begin 2003 ook de mogelijkheid zal bieden voor Gemeentelijke Afdelingen een subsite binnen het CDA-domein te realiseren.

www.normenenwaardendebat.nl

Tijdens het CDA-Congres is door CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart de website www.normenenwaardendebat.nl
gepresenteerd. Het CDA wil via deze een site voor leden en niet-leden een platform bieden voor een debat over respect, fatsoen, waarden en normen op straat, op school, in het openbaar vervoer etc.

Naast bekende CDA-politici poneren ouders, onderwijzers, politie-agenten, conducteurs etc stellingen die uit hun dagelijkse praktijk voortvloeien. Daarnaast wordt er ook stelling genomen door wetenschappers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Met deze site wil het CDA het debat over waarden en normen op tal van terreinen zo concreet mogelijk maken.

De internetsite is een gezamenlijk initiatief van partij en Tweede Kamerfractie.

Campagnesite:
www.stemcda.nl

Gedurende de campagne voor de Tweede Kamer en Provinciale Statenverkiezingen van respectievelijk 22 januari en 11 maart is er een speciale campagnesite: www.stemcda.nl

Op deze site staat organisatorisch en politiek-inhoudelijk campagnenieuws, informatie van en over de Tweede Kamerleden, de volledige tekst van het verkiezingsprogramma alsmede een uitsplitsing naar onderwerp, en de agenda met de campagne-activiteiten van kamerleden en bewindslieden.