Casema

Den Haag, 31 oktober 2002

Wijziging televisiepakket Waddinxveen

Voor de inwoners van Waddinxveen vindt een aantal wijzigingen in het televisiepakket plaats. Op 31 oktober wordt TCM/Cartoon Network door KinderNet/Veronica vervangen. De analoge doorgifte van TCM/Cartoon Network stopt omdat de aanbieder het contract met Casema niet verlengt. Tevens worden op 7 november - als gevolg van het advies van de Programmaraad KARPER- de zenders ARTE en TVE Internacional aan het volledig pakket van de gemeente Waddinxveen toegevoegd.

KinderNet / Veronica is vanaf 31 oktober te vinden op kanaal 5- (160.25 MHz).

ARTE wordt op kanaal 66+ (832.25 MHZ) toegevoegd. ARTE is voorzien van 2-toon geluid met standaard de Duitse taal. Abonnees die een stereo televisietoestel hebben, kunnen ook voor de Franse taal kiezen (zie hiervoor de gebruiksaanwijzing van het televisietoestel). TVE Internacional komt in de plaats van RTL Television en zal op kanaal 6 (182.25 MHz) te vinden zijn. Beide nieuwe zenders zijn te zien vanaf 7 november.

Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar ruim 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'access provider plus' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, zakelijke telefonie, datacommunicatie, digitale televisie en alarmering. Casema is door een internationale vakjury uitgeroepen tot European Cable System 2002