Politie Midden- en West Brabant

Persbericht Bergen op Zoom Zuid

Vrijdag 8 november 2002

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD Aanrijding letsel
Donderdagavond omstreeks 19.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Ravelstraat in Bergen op Zoom. Een 69-jarige inwoner uit Wouwse Plantage reed met zijn auto in de richting van de Sibeliusstraat. Bij een in de weg gelegen flauwe bocht kwam hij met zijn voertuig terecht op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer waar vanuit de tegenovergestelde richting de 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aan kwam rijden. Beide personenauto`s kwamen met elkaar in aanraking. Bij de aanrijding raakte een viertal personen gewond teweten de bestuurders van beide personenauto`s en twee inzittenden, een 48-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom en het 6-jarige zoontje, van de personenauto die uit tegenovergestelde richting kwam. Allen zijn vervoerd naar het ziekenhuis. De beide bestuurders zijn aldaar opgenomen. Door de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek is er ter plaatse een analyse gemaakt van het ongeval, waardoor de Ravelstraat gedurende 2,5 uur werd afgesloten. Aangezien er een vermoeden bestond dat de 69-jarige inwoner uit Bergen op Zoom teveel alcohol had gedronken is bij hem een bloedproef afgenomen. Uit onderzoek bleek tevens dat deze bestuurder een ontzegging had van de rijbevoegdheid en om die reden geen voertuig mocht besturen. Tegen deze bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Rijden onder invloed
Donderdagnacht werd een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden terzake rijden onder invloed. De man werd rijdend aangetroffen op de Halsterseweg in Halsteren. Aangezien het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd, zal ook hier proces-verbaal voor worden opgemaakt. De man had ook nog een straf open staan en is hij voor het uitzitten van de straf ingesloten.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Berooft van telefoon
Op donderdagavond is een 52-jarige inwoner uit Bergen op Zoom door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer reed in zijn personenauto, toen hij even een sanitaire stop moest maken en daarvoor in de berm zijn voertuig tot stilstand bracht. Het slachtoffer stapte uit de auto. Plotseling kwam er een auto aangereden die het slachtoffer vervolgens in het grote licht zette. Gelijk hierop kwam een tweetal mannen naar het slachtoffer toegelopen die hem de weg vroegen. Voordat het slachtoffer iets kon zeggen kreeg hij een vuistslag in het gezicht, waarna een vechtpartij onstond tussen alle betrokkenen. Tijdens de vechtpartij is het slachtoffer gedwongen zijn telefoon af te geven. Nadat de twee verdachten de telefoon hadden bemachtigd zijn zij weggereden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en zich onder doktersbehandeling gesteld.

Man rijdt in op parkeerwachters en burger Donderdagmiddag werd een bestuurder van een bestelbus bekeurd ivm het overschrijden van de parkeertijd op de Lindenbaan in Bergen op Zoom. De bestuurder van de bestelbus was het hier niet mee eens en maakte dit op dreigende toon duidelijk aan een van de parkeerwachters. Nadat de parkeerwachters verder waren gelopen werden zij aangesproken door een mevrouw met haar kind, omtrent een andere verkeerssituatie. Op het moment dat de parkeerwachters stonden te praten met de vrouw kwam de bestuurder van de bestelbus met hoge snelheid op het groepje afgereden. De groep stond op een voetgangersgedeelte van de Lindebaan. De bestuurder reed vervolgens het voetgangersgedeelte op en minderde geen vaart. Hierop moest het groepje wegspringen om een aanrijding met de bestelbus te voorkomen. De bestelbus reed na de `bijna`aanrijding door zonder te stoppen. Doordat de parkeerwachters en de vrouw met haar kind snel wegsprongen kon lichamelijk letsel voorkomen worden. Door de betreffende slachtoffers is aangifte gedaan bij de politie. Er zijn inmiddels enige getuigen gehoord in deze zaak. Het onderzoek naar de betreffende bestuurder zal worden voortgezet.