Xerox


Xerox en Factiva sluiten overeenkomst over askOnce V2.2 Toegang tot strategische business informatie met één zoekopdracht Amstelveen, 14 oct. 2002 -- Xerox heeft een overeenkomst gesloten met Factiva, een bedrijf van Dow Jones en Reuters, en vooraanstaand leverancier van nieuws en wereldwijde business informatie in 22 verschillende talen en in 118 landen. Door deze overeenkomst krijgen zakelijke gebruikers van de nieuwste versie van askOnce Enterprise Content Integration Solution met één zoekopdracht toegang tot de strategische business informatie van Factiva, waaronder wereldwijd toonaangevende digitale gegevensbanken, kranten, lokale taalbronnen, marktonderzoeken en bedrijfsinformatie.

De overeenkomst betekent een belangrijke stap voorwaarts in de strategieën van Xerox en Factiva: hun klanten voorzien van waardevolle informatie over klanten, concurrenten en de industrie, binnen hun bedrijf en op hun eigen intranet. Gebruikers van Xerox askOnce kunnen door deze overeenkomst hun portal optimaliseren door de toegang tot de meertalige content van Factiva. Factiva biedt toegang tot bijna 8.000 bronnen, waaronder de exclusieve digitale informatie van Dow Jones en Reuters en toonaangevende dagbladen als de Wall Street Journal, de New York Times en de Financial Times.

De overeenkomst werd tegelijk bekendgemaakt met de introductie van de nieuwste versie van de Enterprise Content Integration Solution askOnce: versie 2.2. Deze versie biedt razendsnel en heel eenvoudig toegang tot informatie uit zowel interne als externe bronnen, zoals groupware, document management systemen, databases, content providers, enterprise-brede applicaties en internet. 'Wrappers' verbinden askOnce met specifieke bronnen van informatie. Het pakket askOnce wordt geleverd met een hele lijst van belangrijke wrappers voor toegang tot veelgebruikte applicaties en informatiebronnen. Meer wrappers zijn verkrijgbaar via de wrapper-bibliotheek en specifieke eigen wrappers zijn zelf te maken met de Wrapper Development Kit (WDK). Daarin zit ook Wrapper Designer, een snelle en makkelijke manier om allerlei verschillende informatie op één wijze samen te brengen in askOnce. De nieuwe versie van askOnce bevat een standaard set wrappers. Gebruikers kunnen de Factiva-wrapper als optie aanschaffen via de askOnce Wrapper Library.

De samenwerking met Xerox helpt Factiva om haar toonaangevende zakelijke content aan te bieden aan Europese klanten. Die kunnen bestaande systemen in hun bedrijven waardevoller en nuttiger maken door uitbreiding met askOnce. Want de toegang tot belangrijk extern nieuws en zakelijke informatie via het intranet van bedrijven of in workflow-applicaties, leidt tot beter onderbouwde zakelijke beslissingen.

Het pakket askOnce V2.2 is gebaseerd op innovatieve technologie van het Xerox Research Centre Europe (XRCE). Het ondersteunt de Netscape Directory Server, waarmee het beheer van gebruikers, hun profielen en voorkeuren wordt gecentraliseerd. Dit vereenvoudigt bedrijfsbrede integratie, bespaart administratieve kosten en maakt persoonlijke instellingen voor gebruikers mogelijk. Versie 2.2 van askOnce ondersteunt nu aanvullende LDAP-servers, als uitbreiding van de eerdere LDAP-ondersteuning voor authenticatie-beheer van gebruikers.

Deze nieuwe versie van het product is eenvoudiger te beheren en te installeren. Door een volledig werkende en robuuste NT/2000-service is het pakket compatibel met de meest voorkomende zakelijke IT-platforms en systemen. De nieuwste ontwikkelingen van de geavanceerde wrapper-technologie van Xerox zijn ingebouwd in askOnce V2.2, waaronder een verbeterde ondersteuning van HTTPS- en HTTP-proxy authenticatie.

Xerox en Factiva voorzien hiermee hun klanten van een ongeëvenaard snelle en eenvoudige toegang tot belangrijke zakelijke informatie van wereldklasse. Door de naadloze integratie van de content van Factiva hoeven gebruikers niet van applicatie naar applicatie te springen, maar kunnen ze alle benodigde informatie via één ingang bereiken. Tot de doelgroepen behoren IT-managers, kennisbeheerders en informatiespecialisten.

Het programma askOnce is ontwikkeld door Xerox Multilingual and Knowledge Management Solutions (MKMS). Tot de huidige gebruikers behoren Aerospatiale, Organon Akzo Nobel, EADS en France Telecom R&D.

Kanttekeningen voor de redactie:

1. MKMS is een business unit van Xerox. MKMS verzorgt de ontwikkeling, marketing en verkoop van een aantal productlijnen die gebaseerd zijn op technologische ontwikkelingen van Xerox, waaronder askOnce en de Xerox Terminology Suite.
MKMS helpt bedrijven de juiste beslissingen te nemen in de nieuwe wereldeconomie, waarin medewerkers snel en volledig toegang tot kennis moeten hebben. Deze gedistribueerde informatie ligt in meerdere talen, formaten en in allerlei verschillende bronnen opgeslagen, maar moet voor de medewerkers met een reeks software-tools begrijpelijk en toegankelijk gemaakt worden.


2. LDAP is een afkorting van Lightweight Directory Access Protocol, een set van protocollen voor toegang tot informatie-directories. Via LDAP kunnen gebruikers willekeurige informatie doorzoeken en via een TCP/IP-verbinding beheren in een hiërarchische Directory Service. LDAP is gebaseerd op de X.500-standaard, maar werkt eenvoudiger en ondersteunt TCP/IP, wat X.500 niet doet. LDAP moet het uiteindelijk mogelijk maken om toegang te krijgen tot directory informatie, zoals e-mailadressen en public keys, in vrijwel elke applicatie op vrijwel elk computerplatform.


3. Netscape Directory Server is een op LDAP gebaseerde server voor het beheer van instellingen van applicaties, gebruikersprofielen, groepsgegevens en toegangsprivileges in één centrale registratie, operating systeem-onafhankelijk en netwerkgebaseerd. Directory Server vereenvoudigt het beheer van gebruikers door vervuiling van gegevens te voorkomen en het onderhoud van data te automatiseren. Het bevordert ook de veiligheid doordat administrators toegangsprivileges en toegangsinformatie in de directory samen kunnen voegen tot één authenticatiebron voor alle bedrijfsbrede of extern gekoppelde applicaties.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, die op de wereldranglijst van ICT-bedrijven een zesde positie inneemt. Xerox streeft naar de wereldwijd leidende positie op het gebied van document management, met oplossingen die een brug slaan tussen de wereld van het papier en de digitale wereld, en die de kantoorproductiviteit mede verhogen door het delen van kennis.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox(TM), The Document Company® en het digitale X(TM) zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

---