Politie Gelderland-Midden

proces-verbaal huiswaarts. De politie van Zevenaar vraagt eventuele getuigen van het voorval zich te melden op het bureau aan de Zonegge in Zevenaar of via telefoon: 0900-8844.

---

Scherpenzeel, gewapende overval op bankfiliaal
Publicatiedatum: 08-11-2002

Een bankfiliaal aan de Dorpsstraat is vrijdagmiddag 8 november rond 14.30 uur overvallen. Een vooralsnog onbekend gebleven man wist onder bedreiging met vermoedelijk een vuurwapen geld buit te maken. Daarna is de man op een fiets gevlucht. Een eerste onderzoek wijst uit dat hij vermoedelijk in de richting van Woudenberg is weggereden.

Als signalement wordt opgegeven dat de man een blanke huidskleur had. Hij is zo'n 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang. De man heeft een slank postuur. Omdat hij zijn gezicht gedeeltelijk had bedekt, is alleen gezien dat hij waarschijnlijk blond haar heeft. Verder droeg de man een grijze trui en dreigde hij met een vuurwapen om zijn eisen kracht bij te zetten.

Getuigen
Eventuele getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Barneveld. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844. Wellicht heeft men de verdachte de bank uit zien komen en op zijn fiets gezien. Ook kan het zijn dat men de man heeft zien fietsen in de Dorpsstraat of elders, richting Woudenberg. Of wellicht zijn er getuigen die al voor de overval hebben gezien dat de man zich ophield in de Dorpsstraat. Zij en andere getuigen, die over informatie beschikken die het misdrijf zou kunnen oplossen, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen.

Overzicht
Op dit moment zet de politie alles op alles om een einde te maken aan de reeks overvallen. Dit jaar zijn er - in de hele West-Veluwe Vallei
- al 38 gewapende overvallen gepleegd (vorig jaar 15). Vijftien overvallen zijn inmiddels opgelost; een veelvoud aan verdachten is daarvoor inmiddels aangehouden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221