Praktijkonderzoek Veehouderij

R. Schils van het Praktijkonderzoek Veehouderij gepromoveerd

Webbericht

Op 8 november 2002 is René Schils, projectmanager bij het Praktijkonderzoek Veehouderij, gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. De titel van zijn proefschrift is "White clover utilisation on dairy farms in the Netherlands."

In het proefschrift wordt de introductie van klaver op een melkveebedrijf beschreven. Het bleek dat een kleine stikstofbemesting in het voorjaar een goede methode is om in het voorjaar een goede graslandopbrengst te behalen. De nitraatuitspoeling onder grasland wordt vooral bepaald door de hoogte van de stikstofgift en niet door de aanvoer: kunstmest of klaver. Het op MINAS berekeningen gebaseerde stikstofoverschot van melkveebedrijven met gras/klaver zegt weinig over de werkelijke stikstofverliezen.

René Schils heeft de Hogere Landbouwschool in Den Bosch gevolgd. In 1986 kwam hij in dienst als onderzoeker van het toenmalige proefstation voor de rundveehouderij in Lelystad. Vanaf 1987 richtte zijn onderzoek zich steeds meer op witte klaver. In 1996 studeerde hij af aan de Open Universiteit in de richting van Milieukunde. Dr.ing. R.L.M. Schils is projectmanager voor onderzoek op het terrein van nutriëntenstromen in grasland bij het PV.


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-11-2002 09:26.