Delft Instruments N.V.

PERSBERICHT

Delft Instruments neemt de Auxitrol Systems & Sensors division in Frankrijk en Spanje over


Delft Instruments N.V. maakt bekend dat zij in gesprek is met Esterline Technologies, de eigenaar van de Auxitrol Systems & Sensors divisie van Auxitrol S.A. in Frankrijk over de overname van de activiteiten van deze divisie door middel van overname van activa en het personeel. Een intentieverklaring hiertoe is getekend en het is de verwachting dat de transactie nog in 2002 zal zijn voltooid.
Met deze overname is een bedrag gemoeid van circa EUR 7 miljoen, hetgeen door Delft Instruments in contanten uit de eigen middelen zal worden voldaan.

Auxitrol Systems & Sensors heeft circa 50 medewerkers en produceert en verkoopt hoofdzakelijk precisie niveaumeters voor gebruik op schepen. Auxitrol Systems & Sensors heeft in de laatste jaren een substantieel marktaandeel opgebouwd.
De engineering en productieactiviteiten zijn gevestigd in Bourges, Frankrijk. Er zijn marketing kantoren in Parijs en Madrid. De activiteiten zijn volledig complementair aan die van Delft Instruments' dochter Enraf B.V. welke onderneming wereldmarktleider is op het gebied van precisiemeting in bulkopslagtanks ten behoeve van de olie- en gasindustrie, doch tot nu toe uitsluitend actief is met landtoepassingen.

Met deze acquisitie verstevigt Delft Instruments de positie van de sector Delft Industrial, dit in aanvulling op de acquisitie van Contrec Pty. Ltd. in Melbourne Australië (Load computing) eerder dit jaar. Delft Instruments en Enraf streven ernaar om uiteindelijk een belangrijke positie te verwerven in de gehele "supply chain" van olie- en gasopslag en transport, wanneer het gaat om de niveau- en stroommetingen alsmede ijkingservices in de keten van bron tot aflevering, alsmede het verstrekken van informatie over de voorraadposities aan de relevante klanten.

Esterline Technologies is een bedrijf met hoogwaardige producten voornamelijk gericht op de ruimtevaart en defensiemarkt. Hoofdkantoor van Esterline is gevestigd in Bellevue, Washington en het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de code ESL. Dochtermaatschappij Auxitrol is gespecialiseerd in ruimtevaart applicaties en heeft productievestigingen in Frankrijk, Engeland en U.S.A.

Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige instrumenten, software en systemen voor medische en industriële toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V.

Delft, 8 november 2002

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com