Openbaar Ministerie

Voortgang onderzoek Rijksrecherche

In het kader van het onderzoek van de Rijksrecherche naar mogelijk strafbaar handelen van onder meer een 42-jarige politieambtenaar zijn eerder deze week vijf van de zeven aangehouden verdachten in vrijheid gesteld.
Gisteren zijn in de loop van de dag de twee laatste verdachten, waaronder de 42-jarige politieambtenaar in vrijheid gesteld, omdat hun verdere vrijheidsbeneming in het belang van het onderzoek niet noodzakelijk wordt geacht.

Eerder deze week werden 5 van de 7 (in het kader van het onderzoek van de Rijksrecherche naar mogelijk strafbaar handelen van onder meer een 42-jarige politieambtenaar) aangehouden verdachten in vrijheid gesteld.

Gisteren zijn in de loop van de dag de 2 laatste verdachten, waaronder de 42-jarige politieambtenaar in vrijheid gesteld, omdat hun verdere vrijheidsbeneming in het belang van het onderzoek niet noodzakelijk wordt geacht.

Het Rijksrecherche onderzoek is nog niet geheel afgerond; er moeten nog een aantal onderzoekshandelingen, waaronder het (nader) horen van getuigen, worden verricht. Hiermee kan nog enige tijd gepaard gaan. Niettemin is het Openbaar Ministerie ten aanzien van één deelaspect, te weten de verdenking dat de 42-jarige politieambtenaar zich zou hebben schuldig gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking, reeds thans tot de conclusie gekomen, dat dit feit niet heeft plaats gevonden.

Over de vraag of en in hoeverre de overige verdenkingen te zijner tijd ten grondslag gelegd kunnen worden aan een eventuele vervolging van de als verdachten aangemerkte personen, kan pas een eindoordeel worden gegeven nadat het Openbaar Ministerie de beschikking heeft over alle onderzoeksgegevens.

Zolang het resultaat van die beoordeling niet aan de betrokken verdachten is bekend gemaakt, zullen over deze zaak geen verdere mededelingen aan de media worden gedaan.

08-11-2002