Gemeente Maassluis

4-11-2002

Open middag op het nieuwe Centrum voor Natuur en Milieu Educatie

Op zaterdag 9 november 2002 is er van 12.00 tot 16.00 uur een Open Middag in het nieuwe Centrum voor Natuur en Milieu Educatie aan de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis-West. Alle belangstellenden zijn die middag van harte welkom en zowel voor jong als oud is er van alles te doen.

De officiële opening van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) vindt op donderdag 7 november plaats. Milieuwethouder mevrouw E.J. Groosman-van den Brandhof verricht de officiële opening. De heer R. van Raaij van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt eveneens een deel van het programma voor zijn rekening. Namens de Stadsregio Rotterdam biedt mevrouw R. Frank, sectorhoofd ontwikkeling een cheque van 20.000 aan. Deze bijdrage van de Stadsregio is bestemd voor de inrichting van de filmzaal, de aanschaf van tentoonstellingsmateriaal, het inrichten van een informatiebalie en de aanleg van bloembakken en een heemtuin.

Het spiksplinternieuwe NME-centrum is gehuisvest in de voormalige kantine van hockeyvereniging Evergreen, naast de tennishal aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. Op 9 november heeft iedereen de kans een kijkje te komen nemen. De nme-coördinator van de gemeente Maassluis heeft die dag, samen met de Vrienden van het NME, een open middag georganiseerd. Er is voor elk wat wils. Om 13.30 uur is er een vogelexcursie naar de Oranje plassen (verrekijker meenemen). Deze excursie vertrekt vanaf het nme-centrum. Voor volwassenen wordt ook het winterprogramma gepresenteerd van de Vrienden van het NME. Er is een tentoonstelling te bezichtigen van de leskist Katoen, spijkerbroek en wat dan. Verder biedt de inrichting van het lokaal veel uitdagends, ook voor volwassenen.
Voor de kinderen is er heel veel te doen. Er is muziek, er worden natuurverhalen voorgelezen, kinderen kunnen als dieren geschminkt worden, er kunnen waskaarsjes gerold worden en boekenleggers en vetbolletjes gemaakt worden. Verder is er een herfstbingo met kleine prijsjes. Ook kunnen kinderen stropoppetjes gemaakt worden. Kortom een potpourri van allerlei leuke en leerzame natuuractiviteiten. Kinderen moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen, er is geen oppas.

Gerelateerde documenten:
Open middag bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Opening nieuwe Centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Maassluis