Ingezonden persbericht

Bewezen effectieve aanpak bij whiplash, rsi en rugklachten

Op de open dag van DBC worden de laatste resultaten bekendgemaakt

VELP, 20021107 -- Op zaterdag 9 november houdt DBC Open Dag in Velp (Reigerstraat 30). Het publiek kan dan kennismaken met Documentation Based Care, een multidisciplinair trainings- en behandelingsprogramma dat gericht is op chronische pijn aan rug, nek, schouders, armen, polsen en bekken. Een persoonlijk 'behandelplan', gebaseerd op een grondige klachtenanalyse, voorziet in innovatieve therapieën, trainingstechnieken en intensieve begeleiding.

Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten. Aan de opbouw van de behandeling ligt een schat aan wetenschappelijke documentatie en ervaringsfeiten ten grondslag. Wereldwijd heeft DBC al meer dan 5.000 mensen van hun klachten afgeholpen. Ook in Nederland doen particulieren, verzekeraars, arbodiensten en werkgevers in toenemende mate een beroep op DBC.

Programma op maat
Rinno Heidstra, oprichter van DBC Nederland (10 vestigingen), past de methode sinds 1998 toe. Hij begon ermee uit oogpunt van pijnbestrijding. Met de toenemende behoefte aan doeltreffende reïntegratieprogramma's heeft Heidstra de DBC-methode gekoppeld aan de vernieuwende reïntegratiediensten van ReaNetwerk. Daardoor kan voor iedereen een behandelingsprogramma 'op maat' worden ingezet. Met als doel: snelle terugkeer in het arbeidsproces.

DBC maakt, naast de bijzondere binnen de internationale organisatie ontwikkelde therapieën en trainingsapparatuur, gebruik van innovatieve aanvullende mogelijkheden. Zo blijkt de 'Bio Elektro Stimulatie' effectief bij RSI-klachten en sportblessures. De hersteltijd bij sportblessures kan meer dan 50% zijn! Hoe deze microstroomtherapie werkt, wordt tijdens de Open Dag gedemonstreerd. Bezoekers krijgen de gelegenheid om zélf te ervaren wat dit apparaat kan betekenen.

De Open Dag heeft tot doel de DBC-methode voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Bezoekers mogen rekenen op interactieve demonstraties in combinatie met heldere voorlichting. Vanaf 11.00 uur worden er lezingen gegeven over RSI, Whiplash en lage rugklachten.