Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-11-2002 Extra bericht district Rijn & Venen 13.37 uur

Agent ontsnapt aan ernstig letsel

BREUKELEN - Een nog onbekende automobilist heeft vrijdagochtend 8 november zijn aanhouding door een agent weten te voorkomen door er, nadat hij drie aanrijdingen had veroorzaakt op de Markt in Breukelen, er met hoge snelheid vandoor te gaan.

De agent surveilleerde op de motor in Breukelen en trok een kenteken na van een auto die op het trottoir geparkeerd stond. Hieruit bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De agent parkeerde de politiemotor schuin voor de auto en maakte contact middels het geopende portier contact met de bestuurder in afwachting van de inmiddels opgeroepen assistentie.
Echter op het moment dat een vrouw kwam aangelopen die kennelijk bij de bestuurder hoorde en instapte, schakelde de bestuurder de versnelling in en reed volgas achteruit. Daarbij botste de auto op een andere geparkeerde auto, die zwaar beschadigd raakte. Hierna reed de bestuurder vooruit en botste vervolgens op een tweede geparkeerde personenauto. Hierna reed de man weer achteruit en botste vervolgens op een derde geparkeerde personenauto. Deze klap was echter dermate hard dat de agent, die zich al die tijd met twee handen had vastgeklampt aan het stuur, niet meer kon volhouden en van het voertuig werd weggeslingerd.

De bestuurder zag daarna kans er vandoor te gaan via de Straatweg, de brug over het Adam-Rijnkanaal en de Stationsweg waar hij kans zag de alleen voor voetgangers geschikte onderdoorgang van de spoorbaan te rijden. Vanaf die plaats ontbreekt nog ieder spoor van de auto en het tweetal. Het gaat om een man en een vrouw met een onverzorgd uiterlijk. Zij reden in een vaalrode personenauto, merk Daihatsu Charade. Jan Spannenberg liep door het incident diverse kneuzingen op en wordt nader onderzocht door een arts. Een andere motorrijder die vanuit de richting Mijdrecht assistentie wilde komen verlenen, raakte in een bocht in een slip en kwam ten val. Hij raakte verder niet gewond. Aan de motorfiets ontstond schade aan de rechterzijde.