Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, 14 oktober 2002

Informatie, advies, contact met lotgenoten:
U vindt het op de Landelijke Dag van Ypsilon

Op 9 november 2002 organiseert de vereniging Ypsilon in Bunnik haar jaarlijkse Landelijke Dag voor iedereen die betrokken is bij schizofrenie en psychose. Het motto dit jaar luidt: Informatie, advies, contact met lotgenoten: u vindt het op de Landelijke Dag van Ypsilon! De dag is bedoeld voor familieleden, partners, vrienden en hulpverleners van mensen met een psychose of schizofrenie. Ypsilon is de landelijke vereniging van mensen met schizofrenie of een psychose. Zij telt ruim 7.000 leden en is hiermee de grootste consumentenvereniging in de GGZ.

Zeker voor mensen die nog niet zo lang geleden met de problematiek zijn geconfronteerd, is dit een uitgelezen mogelijkheid om contact met lotgenoten te krijgen. Naast steun, begrip, advies en het uitwisselen van ervaringen, is ook veel informatie te krijgen over psychose en schizofrenie: op de informatiemarkt, maar ook via het plenaire programma. Sprekers bieden een kijkje voor en achter de schermen van Ypsilon en gaan in op de laatste ontwikkelingen rond psychose en schizofrenie.

In tegenstelling tot andere jaren is de dag niet alleen voor leden, maar ook voor niet-leden toegankelijk. Hulpverleners, familieleden, buren en vrienden, maar ook mensen die eerst eens willen zien wat Ypsilon te bieden heeft voor ze zich aansluiten, zijn welkom. Wie nog dezelfde dag lid wordt, krijgt zijn inschrijfgeld terug.

Datum: 9 november, 9.30 - 16.00 uur
Locatie: Postiljon/Mercurehotel in Bunnik
Toegangsprijs: 16 euro. Voor mensen die ter plekke lid worden, is de toegang gratis. Inschrijven via landelijk bureau Ypsilon, 010-4045166 of online via www.ypsilon.org/landelijkedag Op ditzelfde webadres kunt u ook terecht voor meer informatie, het complete programma en een routebeschrijving.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht