Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-11-2002 Persberichten district Eemland zuid 13.33 uur

Wasdrogerdief aangehouden

LEUSDEN - Zaterdagmiddag zijn een 23-jarige en een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat zij een wasdroger uit een winkel aan De Smidse had gestolen.

Omstreeks 14.00 uur hebben de verdachten een wasdroger die voor de deur van de winkel klaar stond voor transport, met behulp van een steekwagen in een auto geladen. Bij het wegrijden, reden zij op enkele omstanders in waardoor een 22-jarige man uit Achterveld schaafwonden opliep. De eigenaar van de winkel zette vervolgens een achtervolging in maar verloor bij de A28 het zicht op de auto. Via de meldkamer werd politie in de omgeving gevraagd uit te kijken naar de betreffende auto. Twee agenten zagen de auto vervolgens op de Amersfoortseweg rijden ter hoogte van Huis ter Heide. Hier zijn de inzittenden vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Toezicht Emiclaer

AMERSFOORT- Zaterdagochtend en middag zijn bij het toezicht houden in het winkelcentrum Emiclaer diverse bekeuringen geschreven.

Acht fietsers ontvingen een bekeuring omdat zij fietsten in het voetgangersgebied. Verder zijn 21 autos bekeurd in verband met foutief parkeren zoals buiten de vakken, op laad- en losplaatsen en op invalidenparkeerplaatsen.

Jeugdoverlast

LEUSDEN Zaterdagavond heeft de politie een zestal jongeren bekeurd in verband met aanwezigheid op een terrein met verboden toegang.

Vanwege een overlastmelding is de politie zaterdagavond omstreeks 22.00 uur naar de Zwarteweg gegaan. De jongeren waren bezig een pand in aanbouw te vernielen. De zes jongeren afkomstig uit Leusden, Amersfoort en Maarsbergen en in de leeftijd van 15 tot 18 jaar hebben allen een boete ontvangen.