tel.: 06-48381784

Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT:

UITDAGING/AHC KOLPING VERLIEST VAN QUINTUS MET 32-25

KWINTSHEUL - Na afloop was iedere Uitdaging/AHC Kolping fan het er over eens. 'Deze verloren wedstrijd snel vergeten'. Na een ruststand van 16-10 en een eindstand van 32-25 deelden spelers, technische staf en de weer ruim aanwezige aanhang uit Alkmaar een gezamenlijke mening: 'Dit was de slechtste wedstrijd tot nu toe en slechts een enkele Uitdaging/AHC Kolping speler behaalde zijn niveau!' De enkelingen die wel een voldoende verdiende waren Serge ter Horst en, vooral door zijn slotoffensief, Jitse Blommenstein. Ook eerste goalie Martijn Cappel viel weinig te verwijten mede omdat hem niet te verwijten viel dat Van der Voort-Quintus topscoorder (13 doelpunten) Fabian Van Olphen (naar verluid staat hij in de belangstelling van een grote Duitse handbalploeg) bijna niet te stoppen was.

De Alkmaarse promovendus in de Lucardi eredivisiehandbal heren kon slechts in de openingsminuten een voorsprong op het scorebord in Kwintsheul laten noteren. De openingstreffer van Marco Ton en de 0-2 van Serge ter Horst. Hierna, en dat binnen vier minuten was het over en uit voor de Alkmaarders. De eerste tien doelpunten van Quintus kwamen voort uit break-outs waarvan zesmaal door onnodig en dom balverlies van de Alkmaarders.

Na dus een 0-2 voorsprong van Kolping liepen de mannen met een jarenlange eredivisie ervaring uit Kwintsheul uit naar een 7-2 voorsprong na ruim elf minuten. Eerst toen kon Arne Boersma de derde goal voor de Alkmaarders laten noteren gelijk gevolgd door een tweede goal van Serge ter Horst (8-4). Hierna liep Quintus uit naar 9-4, werd het 9-5 door Marco Ton (16e minuut), 10-5, 10-6 door Martin van Hal, 11-6 en 11-7 door Marco Ton in de 18e minuut.

Hierna liepen de mannen uit Kwintsheul uit naar 15-7 en kon aanvoerder Ruud Dekker in de 25e minuut nog weer iets terug doen en via een fraaie bal vanuit de hoek de 15-8 laten noteren. Maar gelijk na die goal viel de 16-8 en hadden de mannen van Quintus in de eerste helft voor de tweede maal de maximale voorsprong van acht goals te pakken.

Via een strafworp van Serge ter Horst (hij had deze specialiteit overgenomen van Martin van Hal, die in de 20e minuut zijn eerste strafbal had gemist) kwam de Uitdaging/AHC Kolping terug tot 16-9 en zelfs nog tot 16-10 door doelpunt van Jong Oranjespeler Remco Bakker.

Na de rust wisten de Alkmaarders nog vijftien maal te scoren maar echt goed werd het nimmer.

Via de 17-10 werd het 17-11 (Jitse Blommenstein), 18-11 en 18-12 (Serge ter Horst) in de 33e minuut. Maar hierna viel wederom uit een break out de 19-12. Door doelpunten van Jitse Blommenstein (19-13) en de 19-14 in de 37e minuut van John Ranzijn leken 'toen de Alkmaarders nog even terug te komen. Niets was minder waar. Quintus liep weer uit naar 22-14.

De 22-15 en 22-16 kwamen op naam van Serge ter Horst en Stephan Doesburg (44e minuut). Hierna viel de 23-16 en kon wederom Serge ter Horst iets terug doen (23-17). Gelijk na dat doelpunt viel de 24-17 en kon wederom Jong Oranje speler Remco Bakker tegenscoren en zodoende de 24-18 laten noteren.

Hierna liep Quintus uit naar 27-18 en stond in de 51e minuut voor het eerste de maximale voorsprong van negen doelpunten voor de thuisploeg op het scorebord. Een benutte strafbal van wederom Serge ter Horst bracht de stand op 27-19 in de 52e minuut. Martin van Hal kon hierna de 27-20 laten aantekenen.

Na de 28-20 en 29-20 kon John Ranzijn zijn tweede doelpunt (tevens zijn laatste deze avond) laten noteren. Na deze 29-21 werd het nog 30-21 en toen leek Quintus het wel te geloven.

Jitse Blommenstein kreeg het op zijn heupen en scoorde in de slotminuten de 30-22 en 30-23.

In de slotminuut werd dezelfde Blommenstein nog eenmaal onrechtmatig van scoren afgehouden en mocht de Uitdaging/AHC Kolping nog een strafworp proberen te verzilveren.

Nadat al eerder ook Serge ter Horst een strafbal had gemist ging nu Martin van Hal het weer proberen. Op het moment van schieten klonk het eindsignaal dat te vroeg (27 seconden!) was laten afgaan door de tijdwaarnemers. De strafbal werd gestopt. Het goedleidende arbitrale duo Daems en Van Roy wisten echter dat het nog geen tijd was en lieten alsnog de 27 seconden uitspelen en de gemiste strafbal overnemen.

Nu liet Martin van Hal de doelman van Quintus wel vissen en kwam dus de 30-24 op het scorebord. Quintus maakte echter gelijk de 31-24 en gelijk daarna maakte Jitse Blommenstein de 31-25. Dat in die laatste hectische seconden Quintus alsnog de 32-25 maakte was alleen maar voor de statistieken belangrijk.

Deze week gaat de Uitdaging/AHC Kolping zijn wonden likken en zich preparen op de tweede helft van de competitie. Deze begint a.s. zaterdag met de uitwedstrijd in en tegen Aalsmeer.