Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 10 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Aanhouding na doorrijden na aanrijding
02-776077
Albergen, Broekzijdeweg / Looleeweg
Zaterdag 9 nov. Omstreeks 08.15 uur (aantreffen)
Werd in de groentetuin van een woning aan de Looleeweg een personenauto aangetroffen. Uit een eerste onderzoek bleek dat de bestuurder cq bestuurster van deze auto de bocht in de Broekzijdeweg had gemist en in de groetentuin tot stilstand was gekomen. De bestuurder of bestuurster was niet meer aanwezig en de kentekenplaten waren van de auto verdwenen. De auto werd afgesleept. Naar aanleiding van het verdere onderzoek werd bekend wie de eigenaar van de auto was en deze, een 21 jr. man uit Hengelo, meldde zich rond 11.45 uur aan het bureau in Hengelo. Hij werd afgehoord en pv wordt opgemaakt. De 21 jr. was inderdaad de bestuurder van de auto geweest en was in de nacht omstreeks halftwee in de slip geraakt en in de tuin terechtgekomen. Hierna had hij samen met een vriend van hem de plaats van het ongeval verlaten. De kentekenplaten hadden ze bewust eraf gehaald.


Aanrijding met letsel
02-776112
Nijverdal, Handelsweg
Zaterdag 9 november, omstreeks 11.55 uur
Een 26 jr. automobilist uit Nijverdal reed vanaf een uitrit de Handelsweg op en zag daarbij een auto met daarin een 23 jr. plaatsgenoot en een 21 jr. Nijverdalse als passagiere over het hoofd. Aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgesleept en de 21 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.


Aanrijding met letsel
02-776117
Almelo, Ootmarsumsestraat
Zaterdag 9 november, omstreeks 12.10 uur
66 jr. automobilist uit Almelo sloeg op de Ootmarsumsestraat rechtsaf de Krommendijk in. Hierbij zag hij een scooter, bestuurd door een 23 jr. Almeloer over het hoofd. De 23 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Aanrijding met letsel
02-776153
Enschede, Haaksbergerstraat
Zaterdag 9 november, omstreeks 14.20 uur
47 jr. automobilist uit Enschede sloeg rechtsaf een parkeerplaats bij een bedrijf op. Hij reed daarbij tegen een hem rechts passerende snorfiets op het fietspad naast de Haaksbergerstraat. De snorfiets werd bestuurd door een 33 jr. Enschedeer met bij hem achter op een 31 jr. plaatsgenoot. De 31 jr. is met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht door een ambulance naar het ziekenhuis.


Aanhouding na bijna veroorzaken aanrijding en rijden onder invloed
02-776223
Almelo, Ootmarsumsestraat / Sluiskade-Zuidzijde
Zaterdag 9 november, omstreeks 19.55 uur
Een 42 jr. automobilist uit Almelo, meldde dat hij nog net een aanrijding met een bromfietser had kunnen voorkomen. De bijna aanrijding had plaatsgevonden op de Ootmarsumsestraat en op de Sluiskade-Zuidzijde was de bromfietser gestopt en wilde daar een woning binnengaan. De 42 jr. was achter te bromfietser aangereden om verhaal te halen. De bromfietser, een 57 jr. Almeloer, werd door de ter plaatse gekomen politiemensen aangehouden omdat hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende dranken verkeerde. Op het bureau kon de ademanalyse niet worden voltooid door de 57 jr. Een gemeentearts heeft daarop een bloedproef afgenomen. Pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na diefstal Basset pups
02-776079
Westerhaar, Sluiskade-Noordzijde
Zaterdag 9 november, tussen 00.00 en 07.00 uur de diefstal en de aanhouding zaterdagavond de 9e omstreeks 20 uur
Zaterdagmorgen werd door een 38 jr. bewoner uit Westerhaar, gemeld dat in de nacht ervoor uit een hok twee 3 weken oude Engelse Basset pups waren verdwenen. De schuifpui van het hok had opengestaan. Een onderzoek werd ingesteld en zaterdagavond werd in zijn woning een 45 jr. Almeloer aangehouden als verdacht van diefstal cq heling van de beide pups. De twee hondjes werden in zijn woning aangetroffen en overgedragen aan de eigenaar.De 45 jr. is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van zondag is hij in verzekering gesteld. Hij zit nog vast.


Diefstal duur tuinbeeld
02-086384
Enschede, Noord Esmarkerrondweg
Nacht van vrijdag op zaterdag jl.
Werd uit de tuin van een woning aan de Noord Esmarkerrondweg een tuinbeeld weggenomen. Het beeld heeft enkele jaren geleden 6000 gulden gekoste en stelt een vrouwfiguur voor. Het bee4ld stond op een natuurstenen sokkel en was bevestigd op een betonnen poer. Het geheel is uitgegraven. Gezien het gewicht moet men met meerdere personen zijn geweest.Zoals gezegd gaat het om een vrouwfiguur, bestaande uit meerdere banen, die boven elkaar komen met daarop een klein hoofd.


Taxichauffeur overvallen
02-086473
Enschede, Gronausestraat (beroving) en Brammelerstraat (verlaten taxi)
Zondag 10 november, omstreeks 02.00 uur
Een 20 jr. taxichauffeur van de Taxicentrale uit Almelo, meldde zich aan het bureau. Hij vertelde het volgende; omstreeks 00.30 uur had hij op het station in Vriezenveen een man opgehaald die naar Enschede wilde. Op de Hengelosestraat in Enschede, moest de chauffeur voor een verkeerslicht stoppen en op dat moment trok de passagier een mes. Hiermee bedreigde hij de chauffeur en deze moest zijn portemonnee afgeven. Hierna moest de chauffeur doorrijden richting het centrum van Enschede. Bij de Brammelerstraat kon de taxi niet verder en verliet de passagier de taxi. De chauffeur is daarna naar het politiebureau gegaan. Het gaat om een man van 1m 80 tot 1m85 lang, kort blond stekeltjes haar. Hij was gekleed in een spijkerbroek en een blauwe jas.


Beroving
02-776219
Enschede, Menistenstraat
Zaterdag 9 november, omstreeks 19.10 uur
Werd gemeld, dat een naar later bleek 16 jr. Enschedese jongen in de Menistenstraat was beroofd van zijn portemonnee Hij had daar gelopen en twee mannen waren naast hem komen lopen en plotseling had een van de twee de portemonnee uit de achterzak van de broek van de jongen gepakt. Hij was in eerste instantie door een van de twee aangesproken en de tweede had daarop de portemonnee gepakt. De man die hem aansprak was ongeveer 1m.90 lang en had krullend haar en droeg een lange zwarte jas tot op de knieën. De tweede man was nog iets langer, ongeveer 2 m. en droeg een zwarte jas tot op de heupen. Direct is een onderzoek in het centrum van Enschede met de 16 jr. ingesteld, doch zonder resultaat.


Aanhouding na mishandeling
02-086487
Haaksbergen, Eibergsestraat
Zondag 10 november, omstreeks 05 uur
Aan de Eibergsestraat in Haaksbergen waren wat problemen. Bleek dat een 19 jr. Enschedeer een klap op zijn gezicht had gehad van een 17 jr. jongen uit Neede.De 19 jr. had een bloedende hoofdwond waaraan hij behandeld is in het ziekenhuis. De 17 jr. is ter plaatse aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag is hij met een pv weer heengezonden. Onderlinge woordenwisseling met als oorzaak overmatig drankgebruik is de oorzaak van e.e.a.


Aangifte aanranding
02-086354
Enschede, Buurserstraat
Donderdag 7 nov. Jl. omstreeks 07.45 / 08.00 uur
Zaterdagmorgen kwam een 14 jr. Enschedees meisje aan het bureau, die verteld dat ze donderdagmorgen op weg naar school was aangerand. E.e.a. had plaatsgevonden op het fietspad tussen de Buurserstraat en de Wethouder Beversstraat, ter hoogte van het fietstunneltje. Zij was op weg naar school en had bij het tunneltje een man gepasseerd die daar stilstond. Na het passeren riep de man dat zij iets verloren was en zij stopte. Hierop pakte de man haar vast en werd ze onzedelijk betast. Toen er een andere persoon op de fiets naderde, stopte de man en kon de 14 jr. hard wegfietsen.Het gaat om een man van eind 30, begin 40 jaar, zwart haar, kort geknipt en hij had een snor en een stoppelbaard. Hij was tussen de 1m 75 en 1m. 80 lang. De man had een donkere stem en sprak met een buitenlands accent.


Aanranding
02-776096
Enschede, Ruilverkavelingweg
Zaterdag 9 november, omstreeks 11.50 uur
Werd gemeld dat even daarvoor een meisje op de Ruilverkavelingweg in de buurt van de Usselerschool was lastig gevallen door een jongen. Bleek te gaan om een 10 jr. meisje die daar met de hond had gelopen. Zij werd gepasseerd door een jogger die na haar te zijn gepasseerd zich omdraaide en haar van achteren vastpakte en probeerde haar mee te slepen. Zij heeft de man met de hondenriem nog geslagen en toen de man zag dat in de verte een mevrouw liep, liet hij haar los en liep hard weg. De mevrouw die er aan kwam lopen heeft zich over het meisje ontfermd en haar naar huis begeleid waar de politie is gewaarschuwd.Het gaat om een man van ongeveer 18 jr., tussen de 1m.80 en 1m.85 lang en gekleed in een donkerblauw trainingspak met vermoedelijk lichte strepen aan de zijkant van de broek. Verder droeg hij een zwarte muts met omslag. Namens het meisje, is door de moeder aangifte gedaan.


Man van ladder gevallen
02-776176
Almelo, Oldengaerde
Zaterdag 9 november, omstreeks 15.45 uur
Een 50 jr. bewoner was bezig blad uit de goten van zijn woning te halen toen de ladder onder hem weg gleed. Met onbekend letsel is de man door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Aanhouding na belediging politiemensen
02-086482
Hengelo, Brugstraat
Zondag 10 november, omstreeks 03.05 uur
Een 20 jr. man uit Rijssen werd op de Brugstraat bekeurd omdat hij stond te urineren tegen een winkelruit. Hierop beledigde hij de politiemensen die hem aanhielden en meenamen naar het bureau waar hij is opgesloten. Omdat de man militair is, is zondag in de loop van de dag e.e.a. overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die de zaak verder afhandelen.


Aanhouding na het niet voldoen aan bevel of vordering
02-086491
Hengelo, Deldenerstraat
Zondag 10 november, omstreeks 05.05 uur
Terwijl politiemensen een 26 jr. man uit Vriezenveen staan te bekeuren voor het wildplassen, bemoeit een 27 jr. plaatsgenoot van de 26 jr. zich ermee. Ook na een tweetal vorderingen daartoe wil de 27 jr. niet weggaan en wordt daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van zondag is hij afgehoord en heengezonden met een pv.