Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-11-2002 Persberichten stad Utrecht 13.48 uur

Auto inbreker aangehouden

UTRECHT- Een 26-jarige Utrechter is zaterdagmiddag om 14.30 uur op de Zamenhofdreef aangehouden vanwege het opbreken van een auto en bedreiging van een 16-jarig lid van het Jongerenteam Utrecht noord.

De verdachte werd bij het inbreken van een auto op de Roelandreef, betrapt door de eigenaresse van het voertuig. De man ging ervandoor en de eigenaresse achtervolgde hem. Leden van het Jongerenteam van Utrecht noord surveilleerde op dat moment op het winkelcentrum en zagen het incident gebeuren. Een van de surveillanten probeerde de man aan te houden, maar werd door de man bedreigd met een mes. Inmiddels was er versterking van de politie aangekomen en na een achtervolging kon de Utrechter op de Zamenhofdreef ingerekend worden. De man is overgebracht naar het bureau.

Brand in school

UTRECHT Op zaterdagmiddag is er brand uitgebroken bij een school aan de Laan van Chartroise. De politie was snel ter plaatse om de brandweer te assisteren en om de afzetting te verzorgen. Diverse getuigen wisten te vertellen dat kort voor de brand vier jongens bij de school met vuurwerk aan het spelen waren. Uit onderzoek bleek het te gaan om een 9-jarige, een 10-jarige en twee 13-jarige jongens uit Utrecht. De jongens hebben bekend brandende sterretjes op het dak van de school gegooid te hebben.

Verkeerscontroles

UTRECHT- In verband met aanhoudende meldingen met betrekking tot verkeersoverlast in de wijk Lombok, heeft de politie zaterdagmiddag een aantal uren controle gehouden in verschillende straten in de wijk. Het resultaat is 50 bekeuringen voor fout parkeren, 1 bekeuring voor een kapotte uitlaat en 1 bekeuring voor het rijden zonder verzekering.

Twee snelheidscontroles op de Brailledreef en de Burgemeester Norbruislaan brachten aan het licht dat 225 automobilisten zich niet aan de wettelijke snelheid hielden. Zij reden allen meer dan 50 km/uur. Een bestuurder reed ruim 80 km/uur.

Vrouw voorkomt tasjesroof

UTRECHT- Zaterdagmiddag rond 17.00 uur heeft een tot nu toe onbekend persoon geprobeerd een 69-jarige vrouw uit Utrecht te beroven. De vrouw liep op het Attleeplantsoen toen iemand haar tas probeerde te pakken. De overvaller was er echter niet op berekend dat de vrouw zich hier tegen zou verzetten. Hij kreeg enkele klappen met haar paraplu en is er vervolgens vandoor gegaan.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 45-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden in verband met rijden zonder rijbewijs. Zij was mogelijk ook onder invloed.

Omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten de vrouw rijden op de Croeselaan en lieten haar stoppen ter controle. Volgens haar eigen zeggen was ze onder invloed van drugs en medicijnen. Een bloedproef zal dit moeten bevestigen. De vrouw kreeg in elk geval een verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de sleutels van de auto zijn in beslag genomen.

Getuigenoproep mishandeling
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 40-jarige man uit Culemborg op de Schoutenstraat mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 04.15 uur zagen agenten tijdens de surveillance de man op de grond liggen. Aangezien hij gewond was, lieten de agenten een ambulance komen. Volgens getuigen bleek een onbekende man het slachtoffer geslagen te hebben en te zijn weggerend in de richting van de Neude. De dader kent het volgende signalement: tussen de 20-26 jaar, grote lengte, kort blond haar, lange beige jas, bril, geruite blouse onder jas. De politie verzoekt eventuele meerdere getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).