Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-11-2002
Persberichten district Maastricht (Rkey; 14.45 u) Zondag, 10 november 2002

District Maastricht

Maastricht; winkeldief spuugt en beledigt
Afgelopen zaterdagmiddag werd in een winkel aan de Helmstraat in Maastricht een 36-jarige man uit Maastricht betrapt bij een winkeldiefstal. Bleek dat hij twee tafellakens had gestolen ter waarde van ruim Euro 55,--. De winkelier was de winkeldief achterna gelopen teneinde zijn eigendom terug te bekomen. De verdachte verzette zich echter en sloeg naar de winkelier. Die wist de verdachte in bedwang te houden, dit in afwachting van de komst van de politie. Onderwijl uitte de verdachte allerlei beledigingen en spuugde naar de winkelier, maar ook spuugde hij naar andere mensen tegen wie hij eveneens beledigingen uitte. Tijdens het overbrengen van de aangehouden verdachte door de politie naar het politiebureau, uitte hij eveneens beledigingen in de richting van de politie-agenten. De winkeldief bleek een geprepareerde jas aan te hebben die de politie in beslag nam. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; onder invloed
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 21.00 uur vond op de Cabergerweg in Maastricht een aanrijding plaats tussen twee autos (alleen materiele schade). Bleek dat een van de bij de aanrijding betrokken autobestuurders, een 31-jarige man uit Sittard-Geleen onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.
Een automobilist die zonder autoverlichting reed, trok afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Boschstraat in Maastricht de aandacht van de politie. Bij nadere controle bleek dat de automobilist, een 23-jarige man uit Maastricht onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politie wees uit dat de Maastrichtenaar tussen 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook tegen deze verdachte maakt de politie proces-verbaal op.