Nieuwsbericht

zondag 10 november 2002, 16.15 uur

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Wieringerwaard, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagochtend is er van 9.00 uur tot 10.00 uur een verkeerscontrole geweest langs de Noord Zijperweg in Wieringerwaard. In die periode zijn 5 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 72 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Anna Paulowna, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagochtend is er van 10.30 uur tot 12,00 uur een verkeerscontrole geweest langs de Kerkweg in Anna Paulowna. In die periode zijn 9 bekeuringen gegeven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur terwijl 50 kilometer het maximum is. Den Helder, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagmiddag is er van 13.00 uur tot 14.30 uur een verkeerscontrole geweest langs de Schoolweg in Den Helder. In die periode zijn 10 bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden zonder autogordel en 6 voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Slootdorp, zaterdag 9 november 2002.
Zaterdagmiddag is er van 13.30 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Westerterpweg in Slootdorp. In die periode zijn 7 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 112 kilometer per uur.

Nekletsel na botsing
Den Helder, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagmiddag om 16.00 is een 19-jarige automobiliste uit Den Helder gewond geraakt na een botsing met een 51-jarige automobilist uit Den Helder na een botsing op de Waddenzeestraat in Den Helder. De vrouw reed over de Waddenzeestraat vanuit de richting Drs. F. Bijlweg en remde te laat voor een stoplicht waar de automobilist stilstond, waarna de vrouw tegen de auto van de man reed. De vrouw is met nekletsel naar het Geminiziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Waarschuwing: Oplichtster actief!
Den Helder, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagavond is een inwoner van Den Helder gebeld door een vrouw die aangaf van de Nederlandse Hartstichting te zijn. De vrouw vroeg om een maandelijkse donatie van 12 euro en ook een eenmalig donatie zou goed zijn. Het geld zou moeten worden gestort op een bankrekening. De man vertrouwde het niet en belde vervolgens de Hartstichting op, waar aangegeven werd dat de Hartstichting niet op deze manier donateurs werft. De politie waarschuwt de mensen niet in te gaan op dergelijke verzoeken die telefonisch gedaan worden.

Woninginbraak
Den Helder, vrijdag 8 november 2002.
Tussen donderdag 10.15 uur en vrijdag 20.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Wierbalg in Den Helder. De onbekenden zijn binnengekomen door een ruit in de voordeur in te slaan. De inbrekers hebben de gehele woning doorzocht en hebben vermoedelijk sieraden meegenomen.

Met drank op in de auto
Slootdorp, vrijdag 8 november 2002.
Vrijdagavond even na 22.30 uur is een 20-jarige inwoner van Wieringerwerf met drank op achter het stuur een voortuin aan de Dr. Harm Smeengestraat ingereden. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt en kwam zodoende in de voortuin tot stilstand. Na een alcoholcontrole bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 420 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Met drank op de sloot in
Schagen, zaterdag 9 november 2002.
Zaterdagochtend omstreeks 1.40 uur heeft een 29-jarige inwoner van Sint Maartensbrug met drank op achter het stuur zijn auto in een sloot aan de Lagedijkerweg in Schagen geparkeerd. De man reed over de Lagedijkerweg vanuit de richting van de Langeloop en in de richting van de Schagerweg. Door overmatig alcoholgebruik had de bestuurder zijn auto niet onder controle en raakte aan de linkerzijde van de weg in de sloot. Na controle bleek dat de man 730 ug/l blies, 2,5 keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol. De bestuurder is niet gewond.

Inbraak woning
Den Helder, zaterdag 9 november 2002.
In een woning aan de Prins Willem Alexandersingel is ingebroken. Dit moet gebeurd zijn tussen donderdag 7 en zaterdag 9 november. De dader heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het inslaan van een ruit op de 1e verdieping welke was te bereiken via een platdak. De hele woning is doorzocht en er is onder andere een videorecorder en een stereoset weggenomen.

Drankrijder
Den Helder, zaterdag 9 november 2002.
Omstreeks 21.50 uur werd op de Polderweg een 41-jarige automobilist uit Wieringerwerf gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij reed slingerend en daar was door getuigen met de politie over gebeld. De man blies aan het bureau 705 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Drankrijder
Schagen, zondag 10 november 2002.
Omstreeks 01.00 uur controleerde de politie op de Zuiderweg een 33-jarige automobilist uit Winkel op drankgebruik. De man blies aan het bureau 460 ug/l (tot 220 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal.

'Gummer' op heterdaad betrapt en aangehouden
Den Helder, zondag 10 november 2002.
'Gummen', het met de banden spinnen op het wegdek zodat de rook er vanaf komt, levert soms ergernis en geluidsoverlast op. Vaak stopt de overtreder nog voordat er politie in de buurt is. Agenten betrapten om
01.45 uur echter op heterdaad een automobilist op de Ravelijnweg die hiermee bezig was. De man, een 27-jarige man uit Den Helder, werd aangehouden. Hij bleek voorts teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau 655 ug/l. Het proces-verbaal dat hij krijgt valt niet uit te vlakken.