Ingezonden persbericht

U ontvangt dit bericht van de FNV Berichtenservice. Meer informatie kunt u vinden op http://organisatie.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/10836/pageId/10243/instanceId/10838/itemId/6244/

De keuzes van je leven. Wat kies je, en wat overkomt je?

De FNV zoekt de discussie over de keuzes in jouw leven.

Kom naar de bijeenkomsten!

Onder het motto De keuzes van je leven start de FNV dit najaar een discussie. Centraal hierbij staat de levensloop die we allemaal doormaken. Een leven zit vol verrassingen. Denk alleen al aan alle mogelijkheden die er zijn als het gaat om werken, leren, zorgen en vrije tijd. Wat willen we geregeld hebben? Hoe groot moet onze zeggenschap daarover zijn? En wiens verantwoordelijkheid is het om dat te regelen?

Bel de FNV Publieksvoorlichting voor de brochure De keuzes van je leven 0900 3 300 300 (¬0,10 pm). De gratis brochure vertelt alles over de discussie en de bijeenkomsten.

Een mens doorloopt zijn leven. Er komt daarbij van alles op je pad. Veel meer dan vroeger. We willen met z'n allen steeds meer zelf bepalen wat en wanneer we iets doen in ons leven. De periode waarin we werken zijn we steeds meer aan het combineren geslagen. Bijvoorbeeld met de zorg voor kinderen, ouders of een zieke partner. We werken op tijden die ons het beste uitkomen. We volgen naast werk nog een opleiding of bouwen onze hobby uit. Wil je even helemaal iets anders dan trek je er gewoon een poosje tussenuit. Bevalt het keurslijf van een vaste job je niet dan waag je de stap en word je zelf de baas, geheel, gedeeltelijk of gewoon voor een tijdje. Dit lijkt een ideaalplaatje, maar de praktijk is anders. Veel is mogelijk en dat is geweldig mits je natuurlijk zelf kunt kiezen wat je wilt. Soms overkomt iets je gewoon en maak je door ontslag, ziekte, een ongeval of financiële noodzaak een noodgedwongen keuze. En dan is het een ander verhaal. Als het om het combineren van werk en privé gaat zet het kabinet Balkenende veel bestaande regelingen op de helling. Zo is al besloten het spaarloon af te schaffen. En dat is jammer.

De FNV wil daar iets tegenover stellen. De FNV wil daarom graag met zoveel mogelijk mensen van gedachten wisselen en weten wat de keuzes in je leven zijn en hoe je die kunt invullen. We willen het hebben over de risico s en hoe je je daar tegen kunt indekken. Maar we willen ook weten hoe jouw wensen zich verhouden tot die van de wensen van anderen. Wie is waarvoor verantwoordelijk? Jij? Je werkgever? De overheid? Of&?

Dus: studenten, zelfstandigen, telewerkers, flexwerkers, thuiswerkers, deeltijdwerkers, fulltimerwerkers en niet-werkers: vraag de brochure aan en kom naar één van de discussiebijeenkomsten en praat mee.

Wil je meedoen aan de discussie maar kun je niet naar de bijeenkomsten? Geen probleem, dan doe je gewoon mee via internet (www.fnv.nl).

Discussiebijeenkomsten in de regio Randstad

11 november: Rotterdam

van 19.30 tot 22.00 uur

FNV-gebouw, Pegasusweg 200

Info: FNV-kantoor Rotterdam, telefoon 010 23 35 700

12 november: Utrecht (speciaal voor herintreedsters)

van 19.30 tot 22.00 uur

Zalencentrum Vredenburg, Vredenburg 19 (boven C&A)

Info: Vrouwenbond FNV, telefoon 020 - 58 16 398

13 november: Amsterdam

van 19.30 tot 22.00 uur

Aristozalen

Teleportboulevard 100

Info: FNV-kantoor Amsterdam, telefoon 020 - 58 16 358

18 november: Utrecht

van 19.30 tot 22.00 uur

Vergadercentrum Majella, Vleutenseweg 494

Info: FNV-kantoor Utrecht, telefoon 030 23 26 430

Wilt u uw abonnement op de berichtenservice wijzigen, ga dan naar http://actualiteit.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/9034/clearState/true/