Gemeente Den Haag

2002-10-28: Start samenspraak deelproject Utrechtsebaan


---

Op de maandagavonden 11 november en 9 december 2002 en op donderdagavond 23 januari 2003 vinden de samenspraakbijeenkomsten plaats voor het deelproject dwarsverbindingen Utrechtsebaan. Dit deelproject maakt onderdeel uit van de ontwikkelingsvisie De ontdekking van het Haagse Bos. Om een goede invulling te geven aan dit deelproject, start de dienst Stadsbeheer een samenspraakproces. Belanghebbenden kunnen op de hiervoor bestemde avonden hun ideeën en kanttekeningen kenbaar maken.

Programma van Eisen
Op het moment werkt het bureau Kaap3 uit Rotterdam aan het opstellen van een Programma van Eisen specifiek voor dit project. De beschouwing van de drie dwarsverbindingen gaat over het gedeelte van de Utrechtsebaan tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordenhoutseweg. Het Programma van Eisen is noodzakelijk om mogelijke oplossingen voor de drie dwarsverbindingen te toetsen op haalbaarheid. Hierbij wordt rekening gehouden met de randvoorwaarden die in de ontwikkelingsvisie voor het Haagse Bos zijn opgesteld. Een van deze randvoorwaarden is dat mens (te voet of per fiets) en dier de Utrechtsebaan veilig moeten kunnen oversteken. Voor de ontwikkeling van de dwarsverbindingen is slechts een beperkt budget beschikbaar.

Schetsontwerp
Naast het Programma van Eisen maakt Kaap3 schetsontwerpen voor mogelijke oplossingen. Ook hier houden zij rekening met randvoorwaarden en de wensen van belanghebbenden. Voor begin februari 2003 moet zowel het Programma van Eisen als de schetsontwerpen klaar zijn.

Bijeenkomst 11 november 2002
Op deze avond geven medewerkers van het bureau een presentatie van de plannen die zij tot op dat moment hebben uitgewerkt. Het is de bedoeling dat betrokkenen hierop reageren en zelf ook met ideeën en suggesties komen.

Bijeenkomst 9 december 2002
Op deze avond worden het Programma van Eisen en de schetsontwerpen opnieuw gepresenteerd. Hierin zijn de ideeën en suggesties van 11 november verwerkt. Tijdens deze avond is er gelegenheid om te discussiëren. Afhankelijk van de opmerkingen van de aanwezigen worden, indien noodzakelijk, nog aanpassingen aangebracht. Na deze samenspraakbijeenkomsten worden de schetsontwerpen voorgelegd aan en getoetst door (ambtelijke) adviescommissies en Staatsbosbeheer.

Bijeenkomst 23 januari 2003
Op deze avond worden de definitieve schetsontwerpen gepresenteerd, zoals deze tot stand zijn gekomen op basis van de opmerkingen van 9 december en de adviezen van de ambtelijke commissies en Staatsbosbeheer. Tijdens de avond is er nog gelegenheid om te discussiëren.
Op basis van de schetsontwerpen en de financiële haalbaarheid zal naar verwachting eind februari 2003 aan burgemeester en wethouders een voorstel worden gedaan voor de keuze van de nader uit te werken oplossing(en) voor de dwarsverbindingen over de Utrechtsebaan.

Aanmelden
De bijeenkomsten vinden plaats in Paviljoen Malieveld, Koekamplaan 6 (ook bekend als de poffertjespaviljoen). Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. Aanmelden voor het bijwonen van de avonden kan tot donderdag 8 november 2002. Dit kan zowel telefonisch (353 6473), via de website (www.denhaag.nl/haagsebos) of per brief (geen postzegel nodig). Deze dient gestuurd te worden aan:

Gemeente Den Haag
Dienst Stadsbeheer
Stedelijke Structuren/Haagse Bos
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

last update: 28-10-2002 12:31:21 ;pag.: 16515; auteur: 616;cat.: