Provincie Zuid-Holland

Persbericht

28-10-2002
Informatiebijeenkomst rotonde op kruising N449 Herenweg, Heenweg en Klei in Noordwijk

Op maandag 11 november 2002 organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising van de N449 Herenweg, de Heenweg en de Klei in Noordwijk. De bestaande voorrangskruising wordt, uit oogpunt van verkeersveiligheid, vervangen door een rotonde. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Noordwijk.

Uit ervaringen is gebleken dat bij aanleg van een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een gewone kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd. Ook is door aanleg van de rotonde een goede verkeersafwikkeling voor de toekomst gewaarborgd. Het nog aan te leggen deel van bedrijventerrein Klei-Oost wordt via deze nieuwe rotonde ontsloten. De projectontwikkeling van het bedrijventerrein Klei-Oost is in handen bij Ontwikkelingsmaatschappij Floris V. Het al aangelegde deel van het bedrijventerrein aan De Roysloot en Trappenberglaan zal in de toekomst eveneens via de aan te leggen rotonde worden ontsloten. Hiertoe worden twee bruggen over de Maandagsewetering gebouwd. Via deze bruggen en het bedrijventerrein Klei-Oost kan de rotonde en daarmee ook de N449 en de N206 worden bereikt.

Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorlopig ontwerpplan gemaakt, in samenwerking met de gemeente Noordwijk. Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de N449 Herenweg tussen de Jan Zwanenbrug (bij de Maandagsewetering) en de westelijke aansluiting van de N206 in het kader van het onderhoud van een nieuwe deklaag en van nieuwe belijning te voorzien.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het voorlopige plan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op maandag 11 november 2002 in het gemeentehuis van de gemeente Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk, van 19.00 uur tot 21.00 uur, medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Noordwijk, ingenieursbureau Waterpas en raadgevend ingenieursbureau IBZH aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen vanaf 12 november tot en met 21 november ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Noordwijk (Voorstraat 42, Noordwijk).