Gemeente Capelle a/d IJssel

Voorlichting Persoonsgebonden Budget

Op maandag 11 november houdt het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met de Belangengroep Gehandicapten Capelle een voorlichtingsavond over het Persoonsgebonden Budget. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het wijkcentrum De Trefterp, Damsterdiep 58.

De afgelopen jaren is gewerkt aan vernieuwing in de zorg. Onderdeel van deze vernieuwing vormt het Persoonsgebonden Budget. Dit betekent dat het zorgkantoor aan iemand met een bepaalde indicatie een budget toekent, waarmee deze persoon vervolgens zelf zijn zorg kan organiseren en inkopen. De mogelijkheid blijft bestaan om indien gewenst te kiezen voor zorg in natura in plaats van een persoonsgebonden budget.

Sprekers tijdens de voorlichtingsavond zijn: Anja den Adel, medewerker Zorgkantoor Rotterdam en Elly Poortvliet, eveneens medewerker van het Zorgkantoor Rotterdam.

U kunt zich voor deze voorlichtingsavond op geven bij het Meldpunt, telefoon 010-4501344 of 0180- 517590. Er zijn geen kosten aan verbonden. Na afloop heeft u voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.