Gemeente Nijmegen

De planning van de uitvoering is gewijzigd:

Verkeersmaatregelen Voordat de kiosken geplaatst worden, moet er bij allebei een rioolaansluiting worden gemaakt. Voor de Van Schevichavenstraat zal hierdoor enige overlast zijn voor het verkeer. Op woensdagochtend 13 november zal de rijstrook staduitwaarts niet te gebruiken zijn. Tijdens het plaatsen van de kiosk op 14 november de Van Welderenstraat afgesloten en is het 's ochtends niet mogelijk om vanaf de singel de Van Schevichavenstraat in te rijden. Voor de Molenstraat hebben de voorbereidende werkzaamheden op maandag en het plaatsen van de kiosk op woensdag beperkte consequenties voor het verkeer.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht
5 november 2002 p168

Plaatsing nieuwe binnenstadskiosken

Vanaf volgende week maandag 11 november worden twee nieuwe binnenstadskiosken geplaatst. De kiosken vervangen de oude kiosken die op de kruising Van Welderenstraat/Van Schevichavenstraat en bij de westingang van de Molenpoortpassage staan. In totaal komen er de komende jaren in het centrum vijf dezelfde nieuwe kiosken.

Bij het opknappen van de binnenstad ontstond de wens om de oude, vaak onpraktische kiosken te vervangen door nieuwe kiosken die beter passen in het vernieuwde stadscentrum. De kiosken die ook nog geplaatst zullen worden op de kop van de Molenstraat, op de kruising Broerstraat/Burchtstraat en bij de ingang van het stadhuis aan de Burchtstraat, worden geleverd door media-exploitatiebedrijf Publex BV.

Verkeersmaatregelen
Voordat de kiosken geplaatst worden, moet er bij allebei een rioolaansluiting worden gemaakt. Voor de Van Schevichavenstraat zal hierdoor enige overlast zijn voor het verkeer. Op maandagochtend zal de rijstrook staduitwaarts niet te gebruiken zijn. Tijdens het plaatsen van de kiosk wordt de Van Welderenstraat gedeeltelijk afgezet en is het gedurende enkele uren niet mogelijk om vanaf de singel de Van Schevichavenstraat in te rijden. Voor de Molenstraat hebben de voorbereidende werkzaamheden en het plaatsen van de kiosk geen consequenties voor het verkeer.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.