Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

06-11-2002
Centrum Stadskanaal weer van alle kanten bereikbaar

Vanaf 11 november is het centrum van Stadskanaal weer van alle kanten bereikbaar. De pleinen die nu nog zijn afgesloten worden dan opengesteld voor alle verkeer.

De nieuwe route ligt in het 30-km gebied. Dit betekent dat er andere verkeersregels gelden. Zo hebben op alle kruisingen, dus ook op de nieuwe 'pleinen', bestuurders van rechts voorrang. Het zijn allemaal gelijkwaardige kruisingen geworden.
Ook op de (enige echte) rotonde bij de Beneluxlaan/Navolaan geldt vanaf 11 november dat bestuurders van rechts voorrang hebben.

U zult zien dat alle voorrangsborden en haaientanden op het wegdek worden verwijderd.

Waar moet u rekening mee houden op de nieuwe route:
* Bestuurders van rechts hebben voorrang.
* Er is niet langer sprake van éénrichtingsverkeer. U kunt de route in beide richtingen gebruiken.

* De maximumsnelheid is 30 km/uur. U zult merken dat de inrichting van de weg u als vanzelf dwingt tot langzaam rijden.
* Auto's, fietsen en bussen rijden op dezelfde rijbaan. Alle bestuurders zijn gelijkwaardig aan elkaar. Let u daar goed op!
* Kruisingen van voetpaden met de weg zijn duidelijk zichtbaar aangegeven. De bestrating van het voetpad loopt als het ware door over de weg.

* U kunt alleen op de pleinen rechts en links afslaan. Daarbuiten is afslaan naar rechts soms mogelijk.

* Parkeren mag alleen nog in de aangewezen vakken. Buiten deze parkeerplaatsen geldt een parkeerverbod voor het centrum.

In de week van 11 november wordt huis-aan-huis een folder bezorgd met de spelregels van de nieuwe route en een overzicht van de planning van verdere werkzaamheden.
In de Spreekbuis van november heeft u al iets kunnen lezen over de filosofie achter de nieuwe route.

Voor meer informatie over de nieuwe route kunt u contact opnemen met de heer W. Speelman, zijn telefoonnummer is (0599) 631 430.

Denkt u ook mee over een leuke naam voor de nieuwe route? Er is inmiddels al een aantal leuke inzendingen binnen! U kunt uw reactie nog tot 1 december sturen aan:

gemeente Stadskanaal
t.a.v. team communicatie
antwoordnummer 5
9500 VB Stadskanaal

een postzegel is niet nodig.

U kunt ook mailen naar: gemeente@stadskanaal.nl. Ook kunt u bij de receptie van het gemeentehuis een formulier ophalen om uw suggestie op te vermelden.