Gemeente Den Helder

05-11-2002
Wegwerkzaamheden
Start herinrichting Brakkeveldweg
Vanaf maandag 11 november gaat de Brakkeveldweg op de schop. Het gedeelte tussen de ingang van het tunneltje en huisnummer 60 is het eerst aan de beurt. De bestrating wordt vernieuwd en ook de trottoirs worden opnieuw getegeld. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot de feestdagen. Na de feestdagen is het andere gedeelte van de Brakkeveldweg aan de beurt.
De Brakkeveldweg is vanaf maandag niet als doorgaande weg te gebruiken vanaf het centrum. Komende vanaf de kant van Julianadorp kunt u via de Brakkeveldweg nog gewoon naar het centrum rijden. Het weggedeelte over het tunneltje blijft toegankelijk.

Van Foreestweg een dag afgesloten
De Van Foreestweg is woensdag 13 november afgesloten tussen de Breewijd en Ooghduyne. In dat gedeelte van de Van Foreestweg wordt een duiker aangelegd.

Bestratingswerkzaamheden D. Schrijverstraat
Afgelopen maandag is gestart met herbestratingswerkzaamheden in de D. Schrijverstraat. Ook wordt hier de rijbaan heringericht. Het gaat om het gedeelte tussen de C.G. Geusstraat en de J.A. Prinsstraat. Tijdens de werkzaamheden is telkens een gedeelte van de straat over de hele breedte afgezet, doorgaand verkeer is dus niet mogelijk. De totale werkzaamheden duren ongeveer zeven weken.

Vervangen riool Reigerstraat
In de Reigerstraat wordt het riool vervangen in het gedeelte tussen de Ruyghweg en de Burg. Houwingsingel. De werkzaamheden zijn maandag 4 november gestart aan de kant van de Burg. Houwingsingel. Tijdens het werk is steeds een gedeelte van de straat over de hele breedte afgezet, doorgaand verkeer is dus niet mogelijk. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Renovatie riool Ruyghweg
Van 11 tot en met 18 november wordt de riolering gerenoveerd aan de Rughweg tussen de Fazantenstraat en de Reigerstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De kruising Fazantenstraat/Stakman Bossestraat blijft geopend. De Reigersstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer omdat ook in deze straat aan het riool wordt gewerkt. Om het riool niet te veel te belasten, wordt bewoners van de Ruygweg gevraagd zo weinig mogelijk water te gebruiken.

Het verkeer richting N9 wordt omgeleid via de Kievitstraat, Schootenweg, Ravelijnweg. Verkeer richting het marineterrein wordt omgeleid via de Fabrieksgracht, Spoorgracht en Zuidstraat.

Het riool wordt gerenoveerd door middel van de zogenaamde kousmethode'. Bij deze methode wordt in het riool een kous gebracht, die behandeld is met een polyester hars. Als de kous in het riool zit, laat men water van 80 graden celcius door de kous lopen. Nadat het water door de kous gelopen heeft, is de polyester hars hard geworden. Vervolgens wordt de kous weer uit het riool getrokken. Aan de binnenzijde van het riool zit nu een nieuwe laag, die weer tientallen jaren mee kan. Het voordeel van de methode is dat de wegen niet opengebroken hoeven te worden en dus van minder overlast spake is.

« terug