NOC*NSF


Ruim 150 aanmeldingen voor Reis van de Held

PAPENDAL - Op 11 en 12 november zal de eerste 'Reis van de Held'-clinic plaatsvinden met als centraal thema 'Koers zetten'. Maar liefst 160 A-sporters en hun coaches hebben zich aangemeld naar aanleiding van de 'kick-off' bijeenkomst op 24 oktober.

De Reis van de Held bestaat uit vijf clinics gericht op verbetering van de mentale weerbaarheid van Olympische atleten en coaches op weg naar Athene 2004. Het einddoel is de sporter mentaal sterker aan de start te laten verschijnen. Partner in Sport Ben en NOC*NSF organiseren samen de Reis van de Held.

Deze tweede bijeenkomst staat in het teken van strategie, ofwel koers zetten: 'Als je niet weet waar je heen gaat is elke wind de juiste'. Workshops worden gegeven door Peter Murphy, technisch adviseur van NOC*NSF, en Frank Bakker en Bouke de Boer, beiden sportpsycholoog. Niemand minder dan Eric Heiden is uitgenodigd als held en gastspreker.

Reisleider is Frank Heckman, gespecialiseerd in organisatievernieuwing. Heckman introduceerde het begrip 'flow' (psychologie van de optimale ervaring) in Nederland en vertaalde dat naar de sportwereld.

In het voorjaar van 2003 wordt de tweede clinic georganiseerd. Dan komen de 'Reisgenoten' aan de orde en in het najaar 2003 is het onderwerp 'Tegenslag'. De 'Laatste etappe' staat op de agenda als vierde sessie in het voorjaar van 2004. Vlak voor de Spelen zullen de 'Heldenverhalen' van oud olympiërs de Nederlandse ploeg nog een hart onder de riem steken.

Meer over de Reis van de Held

(7 november 2002)