Gemeente Bodegraven

Wijknieuws Dronenwijk

Een korte impressie van de wijkteamvergadering die gehouden werd op 1 oktober. Aanwezig waren: Burgemeester & Wethouders, 3 ambtenaren en onze wijkagent, die de vragen gericht aan het wijkteam en B&W mede zullen beantwoorden van de 36 wijkbewoners die deze vergadering bezochten.

Dhr. J. Leder opent de vergadering en stelt iedereen voor.

Aan de hand van een presentatie wordt verteld wat het wijkteam in samenwerking met de gemeente al van de grond heeft gekregen in de wijk.
Enkele van deze voorbeelden zijn speelvoorzieningen, verlichting in de poorten, hondenbeleid en de 30 km zone.
Ook de verwachtingen voor de komende jaren wordt meegenomen, o.a. de vernieuwing van de riolering komt ter sprake.

De aanwezige bewoners zijn gemotiveerd en komen met een verscheidenheid aan vragen.


1. Het probleem om een gratis lamp op te hangen zonder al te veel kosten te maken.
Advies om de kosten te delen met medebewoners die ook profiteren van het licht.


2. Er zijn vrachtwagens die s nachts parkeren op het terrein van Blokker, mag dit?
Nee dit mag niet, als dit kenbaar gemaakt wordt bij de politie dan kunnen zij er wat mee doen.
2a Deze zelfde vrachtwagens denderen s morgens vroeg over de Vrije Nesse en geven bij het verval veel geluidsoverlast ( antwoord zie vraag 4).
2b Het aanbod van het vrachtverkeer is te groot voor de Vrije Nesse - Dronensingel. Er ontstaat een gevaarlijke situatie voor de kinderen die op het Schuitema-complex wonen. Het voorstel is dan ook om de Vrije Nesse te vrijwaren van vrachtverkeer.
B & W zullen aan de slag gaan om dit in de raad te bespreken en om te zorgen dat het vrachtverkeer via de doortocht zal gaan rijden (tijdens het vervangen van de riolering aan de Vrije Nesse kon dit ook).


3. De straatnaamboden zijn vies.
Het wijkteam heeft dit ook geconstateerd en is hier al mee aan het werk.


4. Het verval op de Vrije Nesse ter hoogte van Dronensingel en Schoutendreef is te groot?
Dhr. Geers van de gemeente geeft aan dat de straat regelmatig bijgewerkt wordt.


5. De tekening van de N11 is niet erg duidelijk, er is niet te zien waar de fietspaden komen.
Kan dit niet ingekleurd worden?
De tekeningen worden aangeleverd van een extern bureau, helaas. Binnenkort (november) is er een voorlichtingsavond over de N11. Hierop kunt u uitleg krijgen.


6. De oversteek van fietsen en voetgangers bij de overweg op de Goudseweg ligt tekort bij het spoor. Een automobilist heeft te weinig tijd bij het oversteken van het spoor om adequaat te reageren op overstekende voetgangers en fietsers. Zeker s avonds als het licht niet goed is.
De gemeente deelt mede dat vanuit de kant van de NS al gevraagd is de zebra te verleggen i.v.m. nieuwe regels. Het zebrapad zal ± 5 meter verplaatst gaan worden.


7. Kunnen de 30 KM borden niet voorzien worden van gele palen, zoals in het dorp, dan zijn ze beter te zien.
De gemeente zegt toe dit te zullen doen.


8. Parkeerplaatsen op de Ambachtshof, zowel de overlast van de reizigers als van de huishoudens met meer dan 1 auto en de auto met aanhangers. Kunnen er nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd worden door wat gras langs het spoor te verwijderen?
Het blijft een moeilijk gegeven, er zijn te weinig parkeerplaatsen. Bij het vernieuwen van de riolering zal ook de indeling van de straat aangepast gaan worden. Vanuit de vergadering komt het idee dat de autos met aanhanger gebruik kunnen maken van de parkeerplaats Dronenplein.


9. Een zwaar punt dat aan de orde komt is de overlast van jeugd met name op het Dronenplein. Geluidsoverlast tot zeer laat, het vervuilen van de omgeving (een burger krijgt zo een boete van 46 EURO voor het op straat gooien van vuil en deze jeugd laat in 1 weekend 60 blikjes bier achter).
De burgemeester gaat uitgebreid op dit punt in. De wijkagent vult het verhaal verder aan.
Mevr. Hoekstra (wethouder) verhaalt dat er binnenkort een algemeen medewerker aangetrokken zal worden om de knelpunten binnen de gemeente op te lossen.

Het wijkteam bedankt de bewoners voor hun aanwezigheid en de genodigden voor hun bijdrage. Er is weer nieuw werk op ons af gekomen maar met zn allen zullen we proberen de wijk bewoonbaar en gezellig te houden.