Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond: Vraagtekens bij ontslagen Getronics! 11-11-2002

Persbericht

De CNV Dienstenbond zet vraagtekens bij de aangekondigde ontslagen bij Getronics. Het is de vakbond met name niet duidelijk of de mogelijkheden van behoud van werkgelegenheid wel goed zijn onderzocht. Dit met name gezien de ingrijpende sociale gevolgen van de ontslagen. Daar komt bij dat het operationele resultaat nog steeds positief is.

Er is bij Getronics sprake van een positieve kasstroom, dat wil zeggen dat Getronics operationeel winstgevend is. Ook wordt marktherstel verwacht in de tweede helft van volgend jaar. Bestuurder Maurice Limmen: "In het licht van het verwachte marktherstel medio 2003 kun je je afvragen of dit een verstandig besluit is. Straks moet je misschien weer dezelfde mensen in dienst gaan nemen die je eerst hebt ontslagen!"

Limmen wijst op de ingrijpende sociale gevolgen van deze ingreep: "De ontslagen Getronics-werknemers vinden echt niet zo maar een andere baan. Zij zitten straks in hetzelfde schuitje als de ex-Aino, ex-Pink en ex-CMG-werknemers etc. De arbeidsmarkt in de ICT-sector is inmiddels behoorlijk verzadigd.

In het kader van de huidige discussie rond ontslagbesluit B maakt de CNV Dienstenbond zich extra zorgen. Limmen: "Wij roepen Getronics op om de uitzendroute niet te volgen. Als ontslagen echt noodakelijk zouden blijken, moet er een deugdelijk sociaal plan komen. Daar zullen wij de directie op aanspreken."

Vandaag maakte Getronics bekend dat er na de vorige ontslagronde nieuwe ontslagen gaan vallen. Wereldwijd gaat het om 1400 banen. In Nederland verliezen 200 tot 300 mensen hun baan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Maurice Limmen (023-565 10 52 of 06-2381 1392), of persvoorlichter Hanneke Dekker (06-1088 4141).

Hoofddorp, 8 november 2002