Gemeente Laarbeek



* Gemeente organiseert gezamenlijke handhavingsactie op bedrijventerrein Bemmer

* Inspectie en reiniging rioolstelsel

Gemeente organiseert gezamenlijke handhavingsactie op bedrijventerrein Bemmer
In het najaar van 2002 zal de gemeente Laarbeek gezamenlijk met het Waterschap de Aa en de politie Gemert-Laarbeek bedrijfscontroles uitvoeren op het bedrijventerrein Bemmer. Met deze gezamenlijke handhavingsactie willen de gemeente en het waterschap alle bedrijven op bedrijventerrein Bemmer controleren op de naleving van de milieuregelgeving. Steekproefsgewijs wordt een aantal bedrijven gecontroleerd op bestemmingsplanmatige aspecten en brandveiligheid. Aan de hand van de controles kan een actueel beeld worden gevormd van de (milieu)belasting en de risico's op bedrijventerrein Bemmer.

Door de actie gezamenlijk uit te voeren kunnen gemeente, waterschap en politie kennis en ervaring direct uitwisselen. Bovendien kan de naleving van milieuregels in het kader van de Wet milieubeheer en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren in samenhang worden beoordeeld. Doordat de verschillende handhavende instanties de controles gezamenlijk uitvoeren, wordt voorkomen dat bedrijven in korte tijd meerdere keren worden gecontroleerd. Uitgangspunt van deze handhavingsactie is "gelijke monniken gelijke kappen".

De datum waarop de handhavingsactie wordt uitgevoerd, zal niet van tevoren aan de betreffende bedrijven bekend worden gemaakt. Door de datum niet eerder bekend te maken, kan de bedrijfssituatie zo reëel mogelijk worden beoordeeld.

Terug naar boven

Inspectie en reiniging rioolstelsel
De komende weken laat de gemeente Laarbeek het rioolstelsel reinigen en inspecteren in de volgende straten (of gedeelten daarvan):

Aarle-Rixtel:
Albers Pistoriusstraat, Barthold van Heesselstraat, Blauwe Schutplein, Bosscheweg, Broekelingstraat, Buizerdstraat, De Malthezer, De Trompetter, Dijkmanstraat, Donkersstraat, Dorpsstraat, Havenweg, Janssensstraat, Kapellaan, Kerkstraat, Klokkengietersstraat, Koudemaas, Kouwenberg, Laag Strijp, Langeakker, Lieshoutseweg, Lijsterstraat, Merelstraat, Opstal, Pastoor v.d. Heuvelstraat, Rode Schutplein, Sengersweg, Termeerstraat, Valkendijk, Wilhelminalaan.

Beek en Donk:
Beekerheide, Berkendijkje, Bosscheweg, Brakenstraat, Burgemeester van Nispenstraat, Dokter Timmerslaan, Duikerpad, Everbest, Haverkamp, Julianastraat, Koppelstraat, Korenmijt, Lage Heesweg, Lekerstraat, Leonardusplein, Lieshoutseweg, Mauritsstraat, Model v.d. Donckstraat, Molenweg, Monseigneur Verhagenstraat, Nassaustraat, Oranjelaan, Parallelweg, Pater Vogelsstraat, Puttershoek, Raadhuisplein, Trentstraat, Tuinstraat, Venstraat, Waterhoenlaan, Woutersstraat.

Lieshout:
Adriaan Boutlaan, Albert Botslaan, Burgemeester Mostermanslaan, Burgemeester v.d. Heuvelstraat, de As, de Klumper, de Spil, de Vang, de Vorst, de Wieken, Floreffestraat, Grotenhof, Kerkloop, Kuiperstraat, Molenstraat, Nieuwstraat.

Het reinigen van de riolering gebeurt middels hoge druk. Om mogelijke overlast te voorkomen adviseren wij u de toiletpot af te sluiten met het deksel of de toiletpot af te dekken met behulp van een doek. Het is ook verstandig douche- en schrobputjes af te dekken als de wagen met de hogedrukspuit bij u in de buurt is. Het kan voorkomen dat door de reiniging enkele sifons bij u in huis zijn leeggezogen. Hierdoor kan een rioollucht ontstaan. U kunt de sifons weer vullen door na de werkzaamheden de kraan van de verschillende sanitaire toestellen kort te laten lopen (ook de wasmachine en vaatwasmachine). De rioollucht zal hierna verdwijnen. Met eventuele vragen kunt u terecht bij de reinigings-auto of inspectiewagen. Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling cultuur- en civieltechniek, telefoon 0492-451482.