Persinfo Politie IJsselland District Midden (Zwolle) van Zondag 10-nov-2002 07:00 uur tot Maandag 11-nov-2002 06:59 uur Opgesteld door: Nanda Kappers Piket: Léonie Slagter (038-4963891)
---

Onder invloed achter stuur op de vlucht voor politie NIEUWLEUSEN - Op maandag 11 november 2002 omstreeks 00.20 uur zagen agenten op de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen een auto staan. Zij wilden de man achter het stuur benaderen voor een alcoholcontrole en keerden daarop hun voertuig. Op het moment dat zij dat deden ging de automobilist er vandoor. Hij zette de gang er goed in en haalde een andere auto in. In de bebouwde kom van Nieuwleusen reed de politieauto op een bepaald moment 110 km/u terwijl de andere auto uitliep. De agenten raakten het voertuig daarop kwijt in de omgeving van het Westeinde. Later op de avond zijn zij naar de woning van de tenaamgestelde van het kenteken in Zwolle gegaan. Daar kwam de 25-jarige bewoner net thuis. Er werd hem een blaastest afgenomen. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 790 ug/l (1,8). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Verder wordt een PV opgemaakt voor rijden onder invloed en voor gevaarlijk verkeersgedrag. Tenslotte kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Serie auto-inbraken ZWOLLE Zondagochtend bleek er te zijn ingebroken in zes auto's welke geparkeerd stonden aan de Mozartlaan. Alle auto's hadden een ingeslagen ruit. Er moeten nog aangiftes opgenomen worden, dus het is nog niet duidelijk wat er precies vermist wordt.

Poging tot inbraak op Maagjesbolwerk ZWOLLE In de nacht van zondag op maandag is er gepoogd in te breken in een winkel aan het Maagjesbolwerk. Een ruit was vernield. Waarschijnlijk is men gestoord want er wordt niets vermist.

Tas weggenomen ZWOLLE Een 62-jarige vrouw had zaterdagochtend bij een schoenenwinkel aan de Melkmarkt haar handtas onder een stoel staan. Toen zij even wegliep om schoenen te passen is haar tas weggenomen.

Mishandeling in portiek ZWOLLE Een 24-jarige man uit Zwolle wilde zondagavond zijn honden uitlaten. Toen hij in het portiek van zijn flat aan de Palestrinalaan stond begon één van de honden op te springen. De man corrigeerde de hond door aan de lijn te trekken. Op dat moment kwamen er een man en vrouw binnen. De man zei: "zal ik jou ook eens schoppen?" en begon vervolgens op de aangever in te slaan en te schoppen. Vervolgens liepen de twee door. Het slachtoffer liep een gekneusde kaak en gekneusde ribben op.

Automobilist bedreigd echtpaar ZWOLLE Een 61-jarige man uit Zwolle stond met zijn auto voor de verkeerslichten op de Monteverdilaan. Een automobilist achter hem toeterde toen het licht op groen ging. Betrokkene stak zijn hand op en reed door. Ter hoogte van de Minervalaan reed de bestuurder van de achterste auto de aangever ineens klem. De bestuurder stapte uit en begon tegen de aangever en zijn vrouw die naast hem zat te schreeuwen en te dreigen. De man was zeer agressief en dreigde te gaan slaan. Uiteindelijk liep hij terug naar zijn auto en reed door.

Einde dagrapport Pers Zwolle

Dagrapport Pers IJsseldelta Politie IJsselland van Zondag10-nov-2002 07:00 uur
tot Maandag11-nov-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Diefstal bestelauto
KAMPEN. Een 31-jarige Kampenaar deed op 10 november aangifte van diefstal van een bedrijfsauto, merk Nissan, type King Cab 2.5D 4WD. Deze auto is rood van kleur en heeft op de laadbak een witte huif. Op de portieren staat de naam van het waterschap Zuiderzeeland. De auto is weggenomen vanaf de parkeerplaats bij sporthal De Reeve aan het Burgemeester Berghuisplein tussen donderdag 7 november 2002 17:00 uur en zondag 10 november 2002 14:00 uur.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Dagrapport Pers Salland
Zondag 10-nov-2002 07:00 uur tot Maandag11-nov-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink
Piket Nanda Kappers

---

DIEFSTAL GELD BIJ INSLUIPING IN WONING

RAALTE Vond er tussen vrijdag en zaterdag een insluiping in een woning aan de Bentinckstraat te Raalte plaats. De bewoner mist geld uit een portemonnee. De dader is overigens wel zeer netjes te werk gegaan. Er werd namelijk niet echt iets overhoop gehaald. Hoe men is binnengekomen weet de aangever niet. In ieder geval is er niets opengebroken.


---

WONINGINBRAAK

RAALTE Meldde de 62 jarige bewoner een inbraak in zijn woning aan de Nieuwe Deventerweg. De woning, gelegen tussen Wijheseweg en spoorlijn, werd op grove wijze opengebroken. De gehele woning werd doorzocht en geld, sieraden en geluidsapparatuur werden weggenomen. De inbraak werd op zondag 10 november 2002 tussen 12.30 uur en 17.00 uur gepleegd. Mogelijk dat passanten iets bijzonders gezien hebben.Zij worden verzocht met de politie in Raalte te bellen.


---

AUTOMOBILIST RIJDT OP GEPARKEERDE AUTO'S IN.
GROVE SCHADE NA OPZETTELIJKE VERNIELINGEN

RAALTE Zondagavond om half negen richtte een automobilist grote schade aan bij een opzettelijk veroorzaakte aanrijding op de Beukensingel. Een 36 jarige Raaltenaar meldde zich die nacht als dader. De man reageerde zijn boosheid af op de auto van een ex-vriendin. Haar auto stond achter een andere personenauto op de Beukensingel geparkeerd. De verdachte reed met flinke snelheid achter op de auto van de ex-vriendin, waarna deze doorschoot tegen het andere voertuig. Beide auto's schoven tegen en over een lantaarnpaal. Kortom, de verdachte richtte een behoorlijke ravage aan.

Na zijn agressieve daad reed hij met hoge snelheid weg. Getuigen namen het kenteken van de vluchtende auto op. De politie kon de man gisteravond niet traceren. Pas om 04.00 uur meldde de bestuurder zich en werd hij gehoord. Nader verhoor zal vandaag plaats vinden.

Op het moment van aanrijding zaten er geen personen in de andere voertuigen. De auto van de ex is zeer zware beschadigd en vermoedelijk totall loss.
---

ONTSNAPTE RUNDEREN VEROORZAKEN FLINKE OVERLAST

OLST Omdat de waterstand in de uiterwaarden te hoog werd zouden een aantal koeien gistermiddag om half twee verplaatst worden. Kennelijk hadden ze daar geen zin in en namen de runderen de benen, dwars door de draden heen, de Rijksstraatweg op. De dames doken pardoes de bergingsvijver in, zwommen deze over gingen de bebouwde kom van Olst in. Omdat er ook een aantal koeien langs het spoor liepen reden de treinen met lagere snelheid. De koeien denderden door singels, boomgaarden en over akkers. Opvang in een schuur aan de Jan Schamhartstraat mislukte en uiteindelijk belandde de koeien net voordat het donker werd in een weiland. Vandaag zullen ze daar opgehaald worden.


---
Einde dagrapport Pers Salland

Persberichten Kop van Overijssel
Van maandag 11 november 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Léonie Slagter

---

Vernielingen aan en diefstal uit politieauto
STAPHORST - Terwijl politiemensen in een horecagelegenheid aan de Oude Rijksweg een onderzoek instelden naar een zware mishandeling van een 21-jarige man uit Staphorst, vond een aantal huiswaarts kerende horecabezoekers het nodig om zich aan een surveillanceauto te 'vergrijpen'. De achterklep van de auto werd opengebroken en hieruit werden 2 rode pylonen (felgekleurde kegels) weggenomen. Ook de afsluitdop van de tank werd meegenomen. Om in te kunnen stappen moest één van de politiemensen een jongen aan de kant duwen omdat hij weigerde zich bij de politiewagen te verwijderen. De politie vraagt eventuele getuigen van deze diefstal/ vernieling contact met haar op te nemen via 0900-8844.

NB:
Aanhouding mishandeling
Inmiddels is, in de loop van de zondag, een 39-jarige man uit Staphorst, aangehouden voor de mishandeling voor zijn 21-jarige plaatsgenoot op de Muldersweg (zie bericht van zondag jl.)Gebleken is dat de verdachte zich bemoeide met een verbaal meningsverschil tussen het slachtoffer en diens vriendin. Hij vond dat het stel daar onmiddellijk mee op moest houden. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn, liep diverse kneuzingen en een hersenschudding op en moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis in Meppel blijven. Na verhoor werd de 39-jarige man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verlichtingscontrole
TUK - Gisteravond controleerde de politie op de Bergsteinlaan de verlichting van passerende fietsers. Eén fietser reed zonder verlichting en werd bekeurd. De overige passanten hadden hun verlichting uitstekend voor elkaar.

Persinfo Deventer
van Zondag10-nov-2002 07:00 uurtot Maandag11-nov-2002 06:59 uur Piket: Leonie Slagter (038-496 38 91)

Verdachte rijdt onder invloed op Gorsselseweg
BATHMEN - Gisteravond rond 21.30 uur is een 28-jarige man uit Polen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed als bestuurder van zijn auto over de rijbaan van de Gorsselseweg te Bathmen, hij reed in de richting van de Steginksweg. In de bocht raakte verdachte in de slip, botste tegen de rechts van de weg staande paal+verkeersbord en kwam tenslotte in de modderige berm tot stilstand. Hij kon zijn auto niet uit de berm krijgen en is weggegaan. Toen politie ter plaatse kwam, bleek een gevaarlijke situatie te zijn ontstaan omdat de auto half op de rijbaan stond. Kort daarna kwam de verdachte er weer aan, die naar alcohol rook. Er werd een blaastest afgenomen, waarna de verdachte is aangehouden. Op het bureau blies hij 905 ug/l. Het rijbewijs is ingenomen. Proces verbaal is opgemaakt.

Hennepplantage in woning aangetroffen
DEVENTER - Vannacht rond 01.20 uur is een henneplantage met ongeveer 225 planten aangetroffen in een woning aan de Van Boecholtstraat. Getuigen hadden gezien dat een ruit van de betreffende woning kapot was. Ter plaatse vertelden getuigen dat dit gisteravond/vannacht gebeurd zou moeten zijn. Vervolgens de woning betreden, om na te gaan of er inbrekers in de woning waren. Dit bleek niet het geval te zijn. Wel werd een hennepplantage aangetroffen. Een onderzoek is ingesteld.