Ingezonden persbericht

Persbericht

Houten, 11 november 2002

Atlance: nieuwe aanbieder van ICT Vendor Lease voor distributeurs, resellers en dealers.

Atlance is de naam van een nieuw bedrijf, dat zich volledig toelegt op ICT Lease oplossingen voor distributeurs, resellers en dealers. Atlance wil zijn vendor lease oplossingen via een netwerk van geselecteerde partners aanbieden. Met behulp van deze vendor lease oplossingen kunnen de partners hun dienstverlening uitbreiden, nieuwe omzetkansen creëren en profiteren van de toenemende belangstelling voor ICT Lease.

Momenteel wordt naar schatting zo'n vijftien procent van het in ICT geïnvesteerde vermogen in ons land via leaseconstructies gefinancierd. Dat percentage zal de komende jaren snel groeien, omdat bedrijven en instellingen gedwongen worden om steeds kritischer naar het rendement van hun ICT- investeringen te kijken. ICT Lease biedt een aantal duidelijke voordelen. Met behulp van lease kunnen grote ICT- investeringen omgezet worden in operationele kosten. Daardoor worden investeringspieken afgevlakt en is een betere, financiële planning mogelijk. Bij operational lease worden de ICT-assets van de balans gehaald, waardoor de solvabiliteit en de rentabiliteit verbeteren. De beschikbare, liquide middelen kunnen voor de kernactiviteiten ingezet worden. Bovendien kunnen er dankzij lease flinke kostenbesparingen worden gerealiseerd. Daarnaast vergroot lease de flexibiliteit. Bij koop zitten organisaties minimaal drie jaar aan de ICT- voorzieningen vast, terwijl de meeste leasecontracten tussentijds aangepast kunnen worden wat betreft de te leasen objecten, de betalingscondities en de looptijd. Daardoor kunnen bedrijven veel sneller inspelen op organisatorische en technologische veranderingen. Omdat lease een nauwkeurige registratie van de aanwezige ICT- infrastructuur vereist, blijkt lease in de praktijk een goede opstap te zijn voor de standaardisatie van de ICT- assets en dus voor een efficiënter onderhoud en beheer.

Door partner van Atlance te worden, kunnen ook distributeurs, resellers, dealers, system integrators en ICT- consultants profiteren van de groei van ICT Lease en hun positie in de markt versterken. Met ICT Lease oplossingen breiden ze hun dienstverlening uit, creëren ze meer toegevoegde waarde en nieuwe verkoopkansen. Want lease is bij uitstek het middel om de beschikbare budgetten van klanten op een creatieve wijze te benutten en nieuwe investeringen in ICT- infrastructuur aantrekkelijker te maken door ze om te zetten in operationele kosten. ICT Lease biedt bovendien meer account control. Atlance heeft daarvoor onder de naam Atlance Report IT bijvoorbeeld een database ontwikkeld, waarin alle ICT- assets uit de leasecontracten worden vastgelegd. Uit die database, die via internet toegankelijk is, kunnen de partners overzichten halen, die informatie verschaffen over de ICT- infrastructuur en het investeringspatroon van de klant. Zo kunnen zij de klant beter adviseren en pro-actief op zijn behoefte inspelen. Daardoor verbetert de relatie met de klant en verhoogt men de eigen omzetkansen.

De ICT Lease oplossingen van Atlance kunnen zonder extra kosten in de dienstverlening van de partners geïntegreerd worden. Atlance ondersteunt zijn partners namelijk actief bij het aanbieden van vendor lease oplossingen aan hun eigen klanten. Atlance beschikt over ervaren lease-consultants met kennis van de ICT-markt, die direct of indirect ondersteuning kunnen bieden bij de benadering van klanten en prospects. Marketing, financiering, logistiek en de hele administratieve afhandeling van de kredietacceptatie en facturering worden door Atlance verzorgd. Atlance biedt een compleet pakket van vendor lease oplossingen, die variëren van standaard sale & lease back constructies tot maatwerk oplossingen. Daarnaast kan Atlance additionele diensten als verzekeringen en asset registratie verzorgen. De lease oplossingen kunnen zowel onder het Atlance- label als onder een private label van de partners op de markt gebracht worden. De vendor lease oplossingen van Atlance zijn merk- en productonafhankelijk, waardoor alle hardware, software en services in een leasecontract opgenomen kunnen worden. Bovendien is Atlance niet gebonden aan een financiële instelling. Daardoor kunnen er zaken gedaan worden met vrijwel alle banken en dus ook met de huisbank van de partners of hun klanten.

Atlance is een honderd procent dochteronderneming van Econocom Group, waartoe ook Econocom Financial Services behoort, de grootste bank-, merk- en leverancier onafhankelijke ICT Lease- aanbieder van Europa. Atlance kan dus profiteren van de enorme kennis en ervaring, die binnen Econocom op het gebied van ICT Lease is opgebouwd.

Noot voor de pers: Meer informatie over Atlance kunt u vinden op de website www.atlance.com. U kunt ook contact opnemen met Diana Verburg, marketing communicatie medewerker, telefoon: 030-635 83 33 of per e-mail: diana.verburg@econocom.nl.