Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 11 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Aanrijding met letsel
02-776398
Albergen, Broekzijdeweg / Almelo, Brandrietsweg
Zondag 10 november, omstreeks 12.55 uur
Op de grens van de gemeente, op de kruising Broekzijdeweg in Albergen en de Brandrietsweg in Almelo, vond een aanrijding plaats. Een 51 jr. automobilist uit Borne verleende rijdende over de Broekzijdeweg geen voorrang aan een 33 jr. automobilist uit Almelo, die voor de 51 jr. van rechts kwam over de Brandrietsweg.Een nagenoeg frontale aanrijding was het gevolg. De 51 jr. is met een ambulance voor behandeling van een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Beide voertuigen zijn afgesleept.


Aanrijding met letsel
02-776458
Borne, Deldenerstraat
Zondag 10 november, omstreeks 17.35 uur
Een 19 jr. automobiliste uit Delden, kwam op de Deldenerstraat in Hengelo, toen zij de Seringenstraat in wilde rijden, in aanrijding met een 67 jr. fietser uit Borne die over de Seringenstraat reed. Slecht zicht door hevige regenval is vermoedelijk mede de oorzaak geweest van de aanrijding. De 67 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond werd bekend dat de man met o.a. een schedelbasisfractuur was opgenomen.


Aanhouding na vernieling ruit
02-086551
Ootmarsum, Grotestraat
Zondag 10 november, omstreeks 22.10 uur
Werd, door een naar later bleek 30 jr. inwoner van Ootmarsum, een ruit vernield van de toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Ootmarsum.Hij mocht de gelegenheid niet binnen en was daarover kwaad geworden met als resultaat het intrappen van de ruit. Hij mocht niet naar binnen omdat de gelegenheid vol was. Afgelopen weekend was er in Ootmarsum i.v.m. de kermis een beleid bepaald dat eigenaren van horecagelegenheden geen bezoekers meer mochten binnenlaten wanneer de zaak vol was. Hier werd streng op gecontroleerd.De 30 jr. is ter plaatse aangehouden en na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. Pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na bedreiging
02-086537
Ootmarsum, Grotestraat
Zondag 10 november omstreeks 18.50 uur
Een 23 jr. man uit Denekamp, mocht in het kader van dezelfde regeling als in het vorige bericht, niet een horecagelegenheid binnen. Hij was het uiteraard hier niet mee eens en vond het nodig de mensen die voor de beveiliging zorg droegen, te bedreigen. Hij zou wel een vuurwapen halen en zou zo wel zorgen dat hij weer naar binnen kon. De 23 jr. is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook tegen hem wordt pv opgemaakt.


Aanhouding na opgeven valse naam, rijden zonder rijbewijs en joyriding
02-086558
Hengelo, Krabbenbosweg
Maandag 11 november, omstreeks 00.10 uur
Werd een auto gesignaleerd rijdend over de Krabbenbosweg in Hengelo. Het geluid van de uitlaat viel op. De auto werd aan de kant gezet ter controle. De bestuurder gaf in eerste instantie op dat hij een 21 jr. Hengeloer was. Bij controle bleek dit niet te kloppen. Hierop werd hij aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Hij bleek in werkelijkheid een 24 jr. Hengeloer te zijn, die bovendien niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Aan het bureau bleek ook dat hij de auto zonder toestemming van de eigenaar, een 22 jr. man uit Hengelo, had meegenomen. Hierop is hij aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten.


Aanhouding na diefstal fiets
02-776425
Almelo, Woonboulevard
Zondag 10 november, omstreeks 15.25 uur
Een 49 jr. inwoner van Tubbergen, was met zijn gezin aan het winkelen op de Woonboulevard in Almelo. Zijn 13 jr. zoon had vergeten de fiets die voor een van de winkels stond, op slot te zetten. De 49 jr. zag vanuit de winkel dat de fiets van zijn zoon door een man werd meegenomen. Hij ging achter de man aan en zag dat de man met de fiets verdween in een steegje aan de Schaepmanlaan in Almelo. Hier werd de politie ingeschakeld. Op het moment dat de politiemensen ter plaatse kwamen verscheen de man weer, nu op een andere fiets. Hij werd door de 49 jr. voor de volle 100% herkend. Hierop werd de man, een 25 jr. Almeloer, aangehouden en hij bekende direct de fiets te hebben gestolen. De 25 jr. werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een lik op stuk bekeuring van 220 euro is hem uitgereikt. De gestolen fiets is terug naar de eigenaar.


Diefstal na ingooien ruit
02-776553
Almelo, Nieuwstraat
Maandag 11 november, tussen 05.05 en 05.10 uur
Werd een ruit van een winkeldeur ingegooid met een straatklinker. Uit de winkel werden een laptop en een behoorlijk aantal cd-rom's weggenomen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.


Aanrijding met letsel
02-776414
Haakbergen, Alsteedseweg
Zondag 10 november, omstreeks 14.15 uur
Een 53 jr. fietser uit Enschede, reed op zijn racefiets over het fietspad van de Alsteedseweg in Buurse. Hij moest uitwijken voor twee fietsers die uit de tegenovergestelde richting kwamen en kwam daarbij in de zachte berm terecht. Met een pijnlijke heup en een hoofdwond is hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.


Aanhoudingen na vernielen ruit
02-776540
Enschede, Kuipersdijk
Maandag 11 november, omstreeks 00.25 uur
Een getuige meldde dat hij had gezien dat twee jongens een ruit hadden vernield van een winkel aan de Kuipersdijk. Een goed signalement werd tevens doorgegeven. Een eindje verderop op de Kuipersdijk, in buitenwaartse richting, werden twee personen gesignaleerd die aan het signalement voldeden. De twee, Enschedeers van 21 jaar, zijn aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van maandag zijn beiden afgehoord en met een proces-verbaal weer heengezonden.


Aanhouding na bedreiging met vuurwapen
02-776512
Enschede, Hekselbrink
Zondag 10 november, omstreeks 21.45 uur
Werd gemeld dat aan de Hekselbrink twee personen door een derde met een vuurwapenen een traangasbusje werden bedreigd. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, was de bedreiger weer vertrokken. Hij, een 43 jr. Enschedeer werd daarna in zijn woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. Het vuurwapen is nog niet aangetroffen De bedreiging hield verband met toewijzing van kinderen. Onderzoek wordt ingesteld.


Brand in garage, twee auto zwaar beschadigd
02-776523
Haaksbergen, Eibergsestraat
Zondag 10 november, omstreeks 22.50 uur
Werd brand gemeld in een schuur naast een woning aan de Eibergseweg in Haaksbergen. Bleek te gaan om een garage, met daarin twee auto's. Een van de auto's stond aan een acculader. Het vermoeden bestaat dat hierbij de brand is ontstaan. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De auto die aan de lading stond is uitgebrand, de andere auto en de garage hebben flinke schade opgeslopen.