Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, dronken doorrijden na aanrijding.
Publicatiedatum: 11-11-2002

Een 25-jarige inwoner van Lobith is gisterenmiddag, omstreeks kwart over vijf doorgereden, nadat hij in Arnhem op het Airborneplein een aanrijding had veroorzaakt. De man negeerde op het Airborneplein het rode verkeerslicht ken kwam daardoor in botsing met een 22-jarige automobilist uit Arnhem. Hij reed vanaf de plaats van de aanrijding weg achtervolgd door de 22-jarige. In de Hertogstraat reed de man zich klem tussen een aantal betonpalen. Daar kon hij door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Bij een alcoholtest bleek de man ruim 2.00 promille te blazen. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vuurwapen in auto.
Publicatiedatum: 11-11-2002

Op de vroege morgen van zaterdag 10 november controleerden, rond kwart voor een, op de IJsseloord weg in Arnhem surveillerende agenten de inzittenden van een personenauto.
Bij een onderzoek in de auto troffen de agenten in een zijvak van de auto een ongeladen vuurwapen aan. De bestuurder van de auto, een 28-jarige Arnhemmer is aangehouden.
Het wapen is inbeslaggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden, spelletje baldadigheid loopt uit de hand. Publicatiedatum: 11-11-2002

Wat aanvankelijk als een spelletje baldadigheid van vier vriendjes bedoeld was, liep gisterenmiddag rond drie uur toch uit de hand. De jongens respectievelijk 11-, 12-, 12- en 14 jaar oud waren het terrein van de Meteoor in Rheden op te gaan om hutten te bouwen. Van hutten bouwen kwam niet veel terecht en daarom gingen zij op het terrein op zoektocht naar andere spannende dingen. Zij kropen in vrachtwagens pleegden daar vernielingen en namen kleine goederen weg. Ook deden zij zich in een bouwkeet tegoed bij de drankautomaat. Omdat op het terrein van de meteoor regelmatig vernielingen worden gepleegd werden in eerste instantie twee jongens door voorbijgangers aangehouden. De twee andere namen de benen, maar zij werden even later van huis gehaald. Een van de jongens verklaarde door het MTV programma Jackasse geïnspireerd te zijn. Daar doen ze veel "leipe dingen" in en dat wilde hij ook wel eens doen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn door hun ouders op het politiebureau opgehaald.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wagenigen, met alcohol op aanrijding veroorzaakt. Publicatiedatum: 11-11-2002

Een 36-jarige automobilist uit Renkum heeft op de late avond van 10 november rond kwart voor elf, op de Generaal Foulkesweg te Wageningen een aanrijding veroorzaakt. Op de kruising van de Generaal Foulkesweg en de Diedenweg botste hij tegen een auto bestuurd door een 39-jarige inwoner van Wageningen. Vervolgens schoot de auto door en kwam tegen een afzettingsbord tot stilstand. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man uit Renkum had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606