Politie Amsterdam-Amstelland

Gewapende overval kiosk
11-11-2002. Vrijdagavond rond zeven uur werd door een tot nog toe onbekende man een gewapende overval gepleegd op een kiosk van het treinstation aan het Dr. A.J.J. van Gemertplein in Diemen. Niemand raakte gewond. De dader is nog voortvluchtig.
Overval wordt balkonval
11-11-2002. Rond negen uur zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er in een woning in Amsterdam-Zuidoost werd ingebroken. Toen zij bij het bewuste pand kwamen, werd de deur geopend door iemand waarvan de handen op de rug gebonden waren. In de woning werden nog twee geknevelde slachtoffers aangetroffen. Men gaf aan dat er een overval had plaatsgevonden en dat de daders er via het balkon vandoor waren. Politiemensen zagen onder het balkon een gewonde man liggen en begrepen dat het hier om één van de overvallers ging. De tweede dader had kennelijk een betere landing gemaakt dan zijn kompaan, want van hem ontbrak ieder spoor. Agenten vonden bij de gewonde man een hoeveelheid verdovende middelen en een mes. Een speurhond van de politie dook in de bosjes nog een vuurwapen op. De politie vermoedt dat het hier een zogenaamde rip-deal betrof en hield ook de vier bewoners (22, 24, 29 en 35 jaar) van het betrokken pand aan in verband met vermoedelijke overtreding van de Opiumwet.

Bus in de gracht
11-11-2002. Zaterdagnacht ontvreemdden drie mannen een touringcar bij de Arenaboulevard en reden met gedoofde lichten richting binnenstad. Toen de politie de bus zag rijden, werd de achtervolging ingezet. Bij de Nieuwe Achtergracht verloor de bestuurder van de bus vermoedelijk de macht over het stuur en reed de gracht in. De drie verdachten werden door de agenten uit de bus gered en ingerekend. Niemand raakte gewond. De bestuurder onderging een blaastest. Hij blies 260 ug/l bij elkaar, hetgeen overeenkomt met een promillage van 0,6 promille. Drie gewonden vechtpartij
11-11-2002. Bij de politie kwam zaterdagmiddag rond vijven een melding binnen dat er een vechtpartij zou plaatsvinden op de hoek van de Ten Katestraat met de Hazenbroekstraat. Toen de agenten arriveerden troffen zij op straat een 48-jarige man aan die aan het hoofd gewond was. Hij bleek later een schedelfractuur te hebben en is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is gelukkig buiten levensgevaar. Een 43-jarige man had snijwonden en een 57-jarige man die getuige was van het incident liep schouderletsel op toen hij achter de vluchtende dader aanrende. Het is op dit moment onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden.
Weer hek gestolen
8-11-2002. Gisteren heeft de hoofdopzichter van stadsdeel Oud-Zuid wederom aangifte gedaan van diefstal van een groot hek van ongeveer vier meter breed en twee meter hoog. Het gevaarte weegt ongeveer 2000 kilo. Het hek diende voor de afscheiding van de schapenweide. Dit is het tweede hek in één week tijd dat uit het Vondelpark is weggenomen.

Het hek is waaschijnlijk ontvreemd tussen woensdagmiddag drie uur en donderdagochtend acht uur. Het vermoeden bestaat dat het hier om dezelfde daders gaat als eerder deze week. Gezien het gewicht van het hek moet er gebruik gemaakt zijn van een vrachtwagen met hijskraan. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over deze opmerkelijke diefstal. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het wijkteam Koninginneweg op: 0900-8844

---

Op heterdaad betrapt
11-11-2002. Zondagavond trof de eigenaar van een auto op de Keizersgracht een 29-jarige Amsterdammer in zijn bolide aan die daar niets te zoeken had. De man aarzelde geen moment, greep de autokraker in de kladden en droeg hem over aan de politie.


---

Na opmerking mishandeld
8-11-2002. Donderdagavond rond half negen is een 33-jarige man uit Amsterdam slachtoffer geworden van mishandeling en beroving van een laptop door een groep jongens in een metrostel ter hoogte van station Spaklerweg. De man had kort daavoor een van de jongens aangesproken op het feit dat hij zat te roken en te drinken. Hierop werd de man uitgescholden en vervolgens geschopt en geslagen. Hij is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis overgebracht. De daders zijn nog voortvluchtig.
De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen en of mensen die informatie hebben over dit misdrijf contact op te nemen met het wijkteambureau Linnaeusstraat op nummer: 0900-8844