Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-11-2002
berichten van zondag op maandag
Martin Panman

Alcomobilist

EMMEN In de nacht van zondag op maandag zag een politiesurveillance op de Hondsrugweg in Emmen een iets te enthousiaste automobilist rijden. In plaats van 50 km/u reed de man tussen de 70 en 100 km/u. Tevens bleek de bestuurder te slingeren. De 24 jarige automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de blaasproef 520
µgl aan. Met een boete voor de snelheid en een boete voor te veel alcohol kon hij het politiebureau verlaten.

Illegale straatraces

HOOGEVEEN Op een aantal plaatsen in Hoogeveen is zondagavond door de politie gecontroleerd op het illegale autoracen. 60 kentekens werden genoteerd en omdat de noodverordening van kracht was werden er 34 vorderingen uitgebracht op basis waarvan een auto zich niet meer in de omgeving mag laten zien. Op overtreding van de noodverordening staat 2200 euro. Dit hielp want geen enkele auto liet zich voor de 2e keer zien.

Inbraak woning

ASSEN Zondagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Iemstukken in Assen. Door op een vuilniscontainer te klimmen kon de inbreker een raampje boven een deur openbreken. De bewoners doen vandaag aangifte. Nog niet bekend is wat er is gestolen.

Inbraak winkel

HOOGEVEEN In Hoogeveen is vannacht ingebroken bij een winkel aan de Hoofdstraat. Met een paar stenen werd de glazen voordeur ingegooid en vervolgens werd er uit de winkel digitale cameras gestolen. De inbraak gebeurde tegen 0400 uur vannacht. De politie zoekt getuigen. ( hoogeveenwest@politie-drenthe.nl)