AutoRai

11-11-2002

Ford Fiesta prolongeert verkoopsucces

De Ford Fiesta is en blijft een bestseller: tot en met eind oktober dit jaar werden er in totaal al ruim 9.200 exemplaren van verkocht in een heel interessante split tussen het aflopende model en de zo enthousiast ontvangen geheel nieuwe Fiesta.

Van die verrassend ruime nieuwe Fiesta werden er in zeer korte tijd al ruim 3.700 stuks verkocht, terwijl de oude Fiesta zijn commerciële glorietocht tot het laatste moment voorzet, met tot en met eind oktober liefst 5.600 verkopen. De Ford Fiesta is daarmee één van de best verkopende auto´s in ons land. Wanneer in december ook de nieuwe driedeursversie bij de Ford dealers zal staan, kan dit verkoopsucces alleen nog maar worden aangewakkerd.

Niet alleen in ons land beleeft de nieuwe Fiesta een succesvolle start. In Duitsland heeft de auto onlangs het "Gouden Stuurwiel" gewonnen. De Fiesta, in 1976 ook al winnaar van deze prestigieuze prijs, blonk met name uit in rijkwaliteit en eigentijds design.

First Edition
Traditiegetrouw gaat de introductie van een nieuw model gepaard met de lancering van een speciale uitvoering, bij Ford steevast First Edition gedoopt. De Fiesta driedeurs First Edition is voorzien van een 1.6 liter Duratec benzine motor van 74 kW (100 pk) en beschikt daarnaast over een bijzonder rijk uitrustingspakket:


* ABS en 6 airbags

* airconditioning

* 16-inch lichtmetalen wielen

* metallic lak in de kleuren Panther Black of Flare
* elektrisch bedienbare ramen voor en buitenspiegels
* stuurbekrachtiging

* Radio/ CD speler

* voorruitverwarming

* speciale chrome grille

Ondanks deze rijke collectie extras bedraagt de consumentenprijs van de Fiesta 3 deur First Edition slechts 17.000.-.