Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-11-2002 Heerlen; hulp tv-kijkers gevraagd (RKey; 10.30 u) Maandag, 11 november 2002

District Heerlen

Hulp tv-kijkers gevraagd

Heerlen In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 12 november, roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven. Daaronder ook, op verzoek van de politie Limburg-Zuid, wordt een poging tot doodslag op een politieman behandeld. In een drukke winkelstraat in Heerlen rijdt een bromfietser met volle snelheid in op een politieman, die daarbij gewond graakt. Na het voorval weet de bromfietser te ontkomen. Door behandeling in De Gouden Tip hoopt de politie met hulp van de kijkers, de bromfietser te kunnen opsporen.

Omver gereden;
Dinsdagmiddag, 22 oktober jl. omstreeks 13.20 uur is een onbekende bestuurder van een rode bromfietsscooter, met achterop een eveneens nog onbekende persoon, op de Geleenstraat in Heerlen met volle snelheid ingereden op een surveillerende politie-agent. Die was, samen met nog een andere politie-agent bezig met toezicht in de Heerlense binnenstad (voetpatrouille) waarbij ze de
bromfietsbestuurder/bromfietsscooter aan een controle wilden onderwerpen. Het tweetal op de rode bromfietsscooter reed vervolgens op de agenten in en reed een van de beide surveillerende politie-agenten omver. De bestuurder van de bromfietsscooter reed hierna op zijn bromfiets er vandoor en de duopassagier rende weg / er vandoor. De omver gereden politie-agent is gewond geraakt. Hij werd met kneuzingen aan de heup overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Na medische verzorging kon de agent het ziekenhuis weer verlaten.

Verder in De Gouden Tip;
In een Roermondse supermarkt bedreigt een klant de winkelier. Dat gebeurt als de winkelier de indruk heeft dat de man uit zou kunnen zijn op diefstal. De klant scheldt de winkelier voor van alles uit en bedreigt hem met de dood. De bewakingscamera heeft de man vastgelegd; de politie hoopt dat kijkers hem herkennen.

Drie jonge mannen bestellen, nadat ze in Deurne uit de trein zijn gestapt, een taxi naar Venlo. Op de A73 tussen Venray en Venlo overvallen ze vervolgens de taxichauffeur en gaan er met zijn auto vandoor. Door deze zaak te reconstrueren hoopt de politie hen, met hulp van de kijkers, op het spoor te komen.

In Roermond wordt een 24-jarige man op straat beroofd van zijn jas. De vermoedelijke dader is kort daarna geregistreerd door een bewakingscamera in de binnenstad. Door de beelden te tonen, hoopt de politie dat kijkers hem herkennen.

Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 12 november om 17:07 uur. Vervolgens is er elke zeven minuten over het volle uur een herhaling te zien tot 22:07 uur. Woensdag 13 november draait het programma in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur.