Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 11 november 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: inbraak fotozaak
Zondagnacht zijn uit de etalage van een fotozaak aan de Kerkstraat in Veendam een aantal digitale cameras gestolen. Onbekenden sloegen de etalageruit stuk waarna de cameras werden weggenomen. Hoewel de politie binnen enkele minuten ter plaatse was, werd de mogelijke dader niet meer in de omgeving aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: aanhouding voor bedreiging en overlast De politie heeft zondagnacht een inwoner van Nieuwe Pekela (45) aangehouden die gedurende enige tijd enorm veel lawaai veroorzaakte en de buurman toeschreeuwde hem te zullen vermoorden. Ten slotte stak hij vuurwerk af. Daarmee was de maat vol. De man is voor bedreiging aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Controle A7
Bij een controle op de A7 tussen Groningen en Nieuwe Schans zijn zondagmiddag diverse automobilisten bekeurd. Absolute uitschieters waren vijf automobilisten, die boven de 150 km/u reden, waarvan in 1 geval 176 km/u. Ter plaatse was 120 km/u toegestaan. Deze laatste, een 41-jarige inwoner van Groningen, moest zijn rijbewijs inleveren. Een andere automobilist, een 42-jarige Duitser moest contant 156 euro afrekenen. Hij kon dit niet meteen betalen. Zijn auto werd in afwachting van de betaling gestald bij het politiebureau. Tevens werd nog een bekeuring uitgeschreven voor het rijden over de vluchtstrook en voor het rechts inhalen. Op de A7 bij Leek werd het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Groningen die 180 km/u reed. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft zondagmiddag in de Stoeldraaierstraat een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een auto. De Stadjer had een half uur eerder in de Bloemstraat een auto opengebroken door een portierraam te forceren. Hij nam een autoradio weg uit het voertuig. De verdachte bleek de autoradio al te hebben doorverkocht. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: automobilist rijdt onder invloed
Op het Hoendiep heeft de politie zondagnacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte bestuurde een personenauto en bleek alcohol te hebben gedronken. Aan het bureau bleek de Stadjer 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Groningen: overlastpleger aangehouden
De politie heeft zondagnacht in de Oude Kijk Int Jatstraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat de man op straat een aangebroken blikje bier bij zich had. Op het moment dat de agenten de man voor deze overtreding een bekeuring wilden uitdelen, begon de Stadjer de agenten uit te schelden. Vervolgens liep de man een snackbar binnen, waarna hij door de politieagenten werd aangehouden. In de snackbar troffen de agenten bijna 30 gram cocaïne in een zakje aan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de herkomst van de verdovende middelen. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: dakloze aangehouden
In een jongerenhotel aan het Boterdiep heeft de politie zondagmiddag een 48-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De verdachte was niet welkom en moest van het personeel het hotel verlaten. Dat deed de dakloze niet. Ook in het bijzijn van de politieagenten weigerde de man weg te gaan. Vervolgens werd hij aangehouden. De dakloze was daarnaast zwaar onder invloed van alcohol. De verdachte gedroeg zich zeer recalcitrant. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij mocht in de loop van de avond met enkele bekeuringen op zak het politiebureau weer verlaten.

Groningen: alcomobilist aangehouden na verlaten plaats ongeval De politie heeft zondagavond aan de Havezathelaan in Roden een 44-jarige man in zijn woning aangehouden, nadat hij een uur eerder op de Weg der Verenigde Naties de plaats van een ongeval had verlaten. De Rodenaar was na een kop-staart aanrijding met een 29-jarige man uit Oosterwolde doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De automobilist bleek te hebben gedronken. Aan het politiebureau mislukte de ademanalyse, waarna van de Rodenaar een bloedproef is afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer vernielt weer ruiten bij rechtbank De politie heeft zondagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het vernielen van acht ruiten bij de rechtbank aan het Guyotplein. De man werd door agenten op heterdaad betrapt en was bij zijn aanhouding in het bezit van een bijl. De Stadjer bekende de vernielingen te hebben gepleegd, omdat hij problemen heeft met justitie. De verdachte is dezelfde man, die eind oktober ook al ruiten bij de rechtbank had vernield. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 09000-8844 (lokaal tarief)