Ingezonden persbericht


Creative inspire 5.1 digital 5500 luidsprekers:
de nieuwe norm voor dolby digital audio

Uitgebreide aansluitingsmogelijkheden en speciale externe decodermodule waarborgen
optimale flexibiliteit en prestaties in combinatie met meerkanaals audiobronnen.

Amsterdam, 11 november 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt het Creative Inspire 5.1 Digital 5500 luidsprekersysteem aan. Dit meerkanaals systeem met 48 Watt RMS, dat is gebaseerd op hetzelfde ontwerp als de rest van de Creative Inspire-reeks, biedt pc-gamers en gebruikers van systemen voor thuisentertainment een uitmuntende kwaliteit en dito prestatie, dankzij de combinatie van vijf akoestisch uitgebalanceerde satellietluidsprekers en een zwaar versterkte houten subwoofer met 6-kanaals versterking.

Een belangrijke blikvanger in het geavanceerde ontwerp is de losse, zilverkleurige Dolby Digital-decodermodule. Deze is niet alleen uiterst stijlvol, maar biedt tevens line-in-, coaxiale- en optische ingangen voor een eenvoudige, gelijktijdige aansluiting op verschillende bronnen. En door de draadloze afstandsbediening is dit systeem uiterst snel en eenvoudig te bedienen.

"Dit is een veelzijdig systeem waarmee stijl en functionaliteit wordt toegevoegd aan de studeer- of woonkamer", aldus Leonardo Colucci, brand manager voor luidsprekers bij Creative Labs Europe. "De decodermodule kan zowel op apparatuur voor thuisentertainment, zoals dvd-spelers en spelconsoles, als op pc's worden aangesloten. Gebruikers krijgen de beschikking over geluid van topkwaliteit vanuit elke willekeurige geluidsbron ... en bovendien ziet de decodermodule er zo bijzonder fraai uit."

Het Creative Inspire 5.1 5500 luidsprekersysteem koppelt een uiterst concurrerende prijs aan de genoemde specificaties. Het is dan ook dé luidsprekeroplossing bij uitstek voor gebruikers die alles uit hun Dolby Digital-films, games en andere 5.1-kanaals audio willen halen.

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de Creative Inspire 5.1 Digital 5500 bedraagt EUR 219,-. Het luidsprekersysteem is vanaf deze week in de winkels verkrijgbaar.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com
>
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testprodukten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

© Copyright 2001. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.