Peugeot Nederland

Nieuwe Partner MPV

Nieuwe Partner MPV
In 1996 werd de Partner als compacte bedrijfswagen geĂŻntroduceerd, maar de introductie van de Partner MPV in 1997 was revolutionairder. Immers een geheel nieuw soort gezinsauto, de zogenaamde ludospace was toen een feit. Gedurende de afgelopen vier jaar steeg het aantal verkochte Partners MPV voortdurend, in 2001 werden er bijvoorbeeld bijna 1000 van verkocht. Hoewel de huidige Partner MPV dus nog steeds goed verkoopt, wordt er begin januari 2003 een nieuwe Partner MPV op de markt gebracht.

Het nieuwe model onderscheidt zich door een nieuw stoer front, een volledig nieuw interieur en moderne veiligheids- en comfortvoorzieningen. De nieuwe Partner MPV sluit daarmee perfect aan op de rest van het Peugeot-gamma. De kleurstelling van het interieur van de Partner MPV is afhankelijk van het type en de uitvoering. De toekomstige klant heeft dus keuzes uit diverse Ambiances.

De Partner MPV is leverbaar als XR, XT en VTC. De VTC-versie is voorzien van een aantal specifieke onderdelen zoals roosters voor de koplampen en achterlichten, spatschermverbreders, mistlampen en een verhoogde wielophanging. De Partner MPV biedt keus uit een 1.4 liter benzinemotor van 75 pk en een zestienklepper van 110 pk. Twee dieselmotoren, waaronder een 90 pk sterke 2.0 HDi, maken het gamma compleet.

De nieuwe Partner MPV is leverbaar vanaf EUR. 13.930,-. Op dieselgebied begint de prijslijst bij EUR. 16.930,-. Voorlopig is op elke Partner MPV voor EUR. 130,- airconditioning in combinatie met een thermisch isolerende voorruit leverbaar. Deze actieprijs levert een klantenvoordeel van maar liefst EUR. 1000,- op en maakt airco tot een zeer aantrekkelijke optie. Peugeot Nederland N.V. verwacht in 2003 circa 1200 Partners MPV te verkopen.

Breukelen, november 2002