Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer enquêteert inwoners

De gemeente Zoetermeer wil weten hoe haar inwoners de stad waarderen. De komende drie weken wordt daarom aan 4000 Zoetermeerders gevraagd de zogenoemde Omnibus-enquête in te vullen. Met de resultaten kan de gemeente de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van de stad en ook haar dienstverlening verder verbeteren. In de (jaarlijkse) Omnibus-enquête worden over veel verschillende onderwerpen vragen gesteld, onder meer over volkshuisvesting, huisvuilinzameling, veiligheid, verkeer, sport en het gebruik van internet.

Werkwijze
Dit jaar worden twee enquêtes gehouden. Voor beide enquêtes heeft de gemeente uit de bevolkingsadministratie een representatieve steekproef getrokken van elk 2000 inwoners van 18 jaar en ouder. De gemeente Zoetermeer heeft deze mensen inmiddels schriftelijk benaderd met het vriendelijke verzoek mee te werken aan de Omnibus-enquête.

De reden dat er dit jaar gebruik wordt gemaakt van twee enquêteformulieren, is gelegen in het grote aantal vragen. Door met 2 enquêteformulieren te werken, blijft de tijd die geënquêteerden nodig hebben om het formulier in te vullen beperkt.

Laatste wijziging: 11-11-2002