Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-11-2002
1e persbericht van maandag 11 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden
Op de Mimosalaan zijn zondag om 23.25 uur twee Eindhovenaren van 44 en 46 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat zij inbraken in een bestelauto die op die straat geparkeerd stond. Het slot van het autoportier bleek opengebroken te zijn. Er was niets uit de auto gestolen. Een van de verdachten was in het bezit van inbrekersgereedschap. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietster gewond
Maandag om 7.10 uur is op de kruising Achtseweg Noord met de Schakel een 34-jarige Eindhovense vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Achtseweg Noord en kreeg geen voorrang van een Duitse vrachtautochauffeur die over de Schakel reed. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met verwondingen aan de benen in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Helmond: Mannen dringen woning binnen
In een woning aan de Drietipstraat zijn zondag om 18.00 uur twee Helmonders van 32 en 35 jaar oud aangehouden. Zij waren de woning van een 71-jarige Helmonder binnengedrongen nadat zij tegen de achterdeur hadden gebonsd en de bewoner de deur opende om te kijken wie er was. De man was daarna zijn woning uitgevlucht en had de politie gebeld. Deze trof de twee Helmonders in de woning aan. Zij hadden geld ( 50,=), cds en sigaretten weggenomen uit de woning. Zij zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraken

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Rubeemden. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning zijn een televisietoestel, een geluidsinstallatie, een magnetron, een koffiezetapparaat en gereedschap gestolen.

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bindersestraat. Er is een klepraam vernield. Hier verdwenen twee fototoestellen.

Nuenen: Met drank de sloot in
Een 46-jarige automobilist uit Nuenen is maandag om 0.05 uur op Hooijdonk met zijn auto in de sloot gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Budel: Verdachten van inbraak aangehouden
Zondagavond om 20.10 uur zijn op het politiebureau van Cranendonck een 16- en een 17-jarige jongen uit Budel aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een sportkantine in Budel. Bij die inbraak, die in het weekend van 25 op 28 oktober werd gepleegd, werden twee luidsprekerboxen, een microfoon en geld gestolen. Ze konden na onderzoek aangehouden worden. De twee jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Auto weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Pastoor van Hooffstraat, zondag tussen 10.45 en 15.00 uur, zijn de sleutels van de auto gestolen. Vervolgens werd de auto, een zwarte Ford Escort met het kenteken DS-FP-54 meegenomen. Men kwam de woning binnen door een ruit te vernielen.

Asten: Automobilist rijdt door na aanrijding
Zondagavond om 23.30 en maandagmorgen om 2.05 uur zijn op de Heesakkerweg in Asten en op de Philipsbosweg in Someren een 23-jarige en een 34-jarige Pool aangehouden. Zij waren zondag rond 22.50 uur betrokken bij een kop-staart-aanrijding op het Floraplein in Asten. Daar reden ze met hun auto achter op een andere auto waarvan de bestuurder moest remmen. De twee Polen reden na de aanrijding weg. De auto werd even later op de Heesakkerweg gevonden en met een speurhond werd de 23-jarige Pool in de bossen gevonden. De ander kon later in zijn woning in Someren aangehouden worden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Onder invloed
Op de Lieshoutseweg is maandag, even na middernacht, een 29-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel/De Rips: Snelheidscontroles

Zondag tussen 10.05 en 12.15 uur is op de Oldert in Bakel een snelheidscontrole gehouden. Van de 440 passanten reden er 64 te hard. De snelste reed 143 km/u, terwijl 80 is toegestaan.

Op de Stippelberg in De Rips is tussen 13.40 en 16.05 uur gecontroleerd. Hier kwamen 1073 voertuigen voorbij de radarapparatuur gereden. 102 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 122 km/u. 80 is de maximumsnelheid.

Bergeijk: Man na bedreigingen aangehouden
Op het Eykereind is zondag om 23.45 uur een 40-jarige man uit Bergeijk aangehouden. De man zou eerder op de avond in een café in Bergeijk een 20-jarige vrouw uit Luyksgestel met een mes hebben bedreigd. Dat gebeurde nadat voor hem geen bier werd getapt. Hij had vanwege eerdere problemen een caféverbod. Voordat de politie ter plaatse was, was de man al weg. Even later kwam een melding dat de man problemen maakte in een café in Budel. Hierbij zou hij met een vuurwapen hebben gedreigd. Omdat de politie wist met welke auto hij reed kon hij even later in Bergeijk aangehouden worden. Hij bleek gedronken te hebben maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Casteren: Automobiliste onder invloed
Op de Dorpsstraat is maandag om 2.55 uur een 47-jarige automobiliste uit Bladel bekeurd omdat ze gedronken had. De vrouw blies 1,05 promille.

Veldhoven: Inbraak
Tussen zondag 21.00 en maandag 3.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Sterrenlaan. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen en uit de winkel zijn sigaretten en shag gestolen. Hoeveel is nog niet bekend.