Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Beroving scooter in Opsporing Verzocht

MIJDRECHT In Opsporing Verzocht wordt op maandag 11 november aandacht besteed aan een gewelddadige beroving.

Op vrijdag 20 september kort na 18.00 uur reed een 17-jarige jongen door Mijdrecht. Hij werd daar door vier personen die op twee scooters reden met geweld van zijn bromscooter beroofd. De politie roept middels de uitzending van Opsporing Verzocht de hulp van getuige(n) in.

Pech op de Rijksweg A2

BREUKELEN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 november strandde een automobilist op de Rijksweg A2.

Rond 04.45 uur kreeg de politiemeldkamer een onsamenhangend telefoontje van een automobilist. De man meldde langs de Rijksweg A2 Oostbaan te staan, maar wat er nu precies aan de hand was werd niet duidelijk. Een politie-eenheid werd naar de A2 gestuurd en trof de gestrande automobilist op de vluchtstrook ter hoogte van Breukelen aan.

De auto van de man bleek voorschade te hebben en lekte een behoorlijke hoeveelheid olie. Het voertuig moest worden weggesleept. Bij het aanspreken van de man, constateerden de politiemensen dat hij naar alcohol rook. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit Usquert, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 1,45 promille, bijna drie maal de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille.

De automobilist verklaarde dat hij eerder die nacht vermoedelijk in Doetinchem tegen een pilaar was opgereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naar de oorzaak van zijn aanrijdingschade wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanrijding

VREELAND -Op zondag 10 november raakte een inzittende van een auto gewond bij een aanrijding.

Rond 19.10 uur reed een 53-jarige automobiliste (woonplaats onbekend) over de Provincialeweg N 201, komende uit de richting van Haarlem en gaande in de richting van Hilversum. Voor haar stopte een 22-jarige automobiliste uit Loosdrecht voor de kruising met de Raadhuislaan omdat het verkeerslicht op rood stond. De 53-jarige automobiliste zag dat te laat en botste op de achterzijde van haar voorligger.

Een 68-jarige vrouw uit Loosdrecht die bij de 22-jarige vrouw in de auto zat, raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met rugletsel per ambulance naar een ziekenhuis in Hilversum gebracht. Beide autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Diefstal uit woning

MAARSSEN Op zondag 10 november meldde een vrouw dat er geluidsapparatuur uit haar woning was gestolen.

Rond 20.45 uur kwam een 39-jarige vrouw uit Maarssen thuis in haar woning aan de M.A. de Ruyterstraat. Zij zag daarbij dat geluidsapparatuur uit haar woning was weggenomen, maar dat er geen braaksporen waren. Een buurtbewoner meldde dat hij drie verdachte jongens in de omgeving had gezien.

Middels onderzoek wist de politie de identiteit van de twee van de drie verdachten te achterhalen. Het bleek te gaan om twee jongens van 13 jaar oud en afkomstig uit Maarssen. Zij bekenden door middel van een valse sleutel de woning te zijn binnengedrongen. Een gedeelte van de weggenomen goederen werd teruggevonden. Naar de derde verdachte wordt nog een onderzoek ingesteld.