Gemeente Hengelo

Collecte Herziene vergunning kinderopvang Gemeenteraad Bestemmingsplannen
Afdeling Milieu gesloten Bouwplannen
Kinderboerderij en Centrum NM gesloten Monumentenvergunning Klachtrecht Wet milieubeheer
Inloopmiddag Krabbenbosweg Wet Geluidhinder
Inloopmiddag/-avond Afrikaanderbuurt Kapvergunningen Infobijeenkomst buitengebied Hengelo Werk aan de weg Gezondheidswijzer
Mededelingen 12 november 2002
Tot en met 16 november collecteert de Nederlandse Vereniging Voor het Gehandicapte Kind. Collectanten kunnen zich legitimeren. Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

agenda van de vergadering om 14.00 uur staat onder meer: Op de agenda van de vergadering om 20.00 uur staan onder meer: De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel, de bibliotheek en Voor meer informatie kunt u ook De Gemeentewinkel bellen, telefoon 245 95 55.
Afdeling Milieu gesloten


De afdeling Milieu is op donderdag 14 november de gehele dag gesloten. Kinderboerderij en Centrum voor Natuur- en Milieueducatie gesloten


Van maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november zijn de Kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie gesloten in verband met een interne verhuizing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Hendriksen, telefoon 256 94 38.

Klachtrecht


Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit. De Overijsselse Ombudsman houdt maandelijks een spreekuur in het stadhuis van Hengelo. Het spreekuur kan alleen op afspraak worden bezocht door burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die eerder een klacht bij de gemeente hebben ingediend en welke klacht niet tot hun genoegen is afgehandeld. Wilt u een afspraak maken dan kunt u contact opnemen met de klachtencoördinator van de gemeente Hengelo, telefoon 245 92 40.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u terecht bij de Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op de website van de Overijsselse Ombudsman: www.overijsselseombudsman.nl

Uitnodiging inloopmiddag Krabbenbosweg op 14 november

In 1999 heeft de gemeenteraad de Nijverheid aangewezen als 30-kilometerzone. Inmiddels is de Nijverheid ook ingericht als 30-kilometerzone. In de Krabbenbosweg zijn snelheidsremmende maatregelen gerealiseerd, maar uit gesprekken met de bewonersvereniging is gebleken dat de maatregelen onvoldoende werken. De gemeente heeft zich daarom voorgenomen om aanvullende maatregelen in de Krabbenbosweg te realiseren.

Inloopmiddag

Op donderdag 14 november 2002 organiseert de gemeente een inloopmiddag waar u de gelegenheid krijgt om op het inrichtingsvoorstel te reageren. Ook kunt u tot uiterlijk 1 december schriftelijk uw reactie indienen.

Een tekening van de Krabbenbosweg kunt u inzien in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

U bent van harte uitgenodigd voor de inloopmiddag op 14 november van 16.00 uur tot 18.00 uur in de voormalige Tuindorpschool op de hoek Wilderinksstraat/Geerdinksweg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Heuven, telefoon 245 97 86.

Uitnodiging inloopmiddag en -avond Afrikaanderbuurt op 20 november


In november 2001 heeft de gemeente een conceptplan gepresenteerd voor het inrichten van de Afrikaanderbuurt als 30-kilometerzone om zo de veiligheid in de wijk te bevorderen. Bij inloopavonden eerder dit jaar zijn reacties ingediend met betrekking tot de conceptplannen. Deze reacties zijn nu verwerkt in definitieve plannen. U kunt nu kennis nemen van de uiteindelijke plannen die tot stand zijn gekomen na bestudering van de ingediende reacties en overleg met actiegroep Mispoes.

Inloop middag en -avond

U bent van harte uitgenodigd om de inloopmiddag of -avond bij te wonen op woensdag 20 november 2002 s middags tussen 14.00 uur - 16.00 uur of s avonds tussen 19.00 uur - 21.30 uur in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Tijdens de inloopmiddag en -avond kunt u de reacties inzien die na de vorige inloopavonden zijn ingediend. Wilt u deze reacties van tevoren ontvangen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de heer Van 't Hoff, telefoon 245 96 23.

Uitnodiging informatiebijeenkomst buitengebied Hengelo op 28 november


De Provincie Overijssel is bezig met de planvorming voor de reconstructie van het landelijke gebied, onder andere in Hengelo. Aanleiding voor deze reconstructie is vooral de problematiek rond varkenspest. Het doel van de reconstructie is een kwaliteitsimpuls te geven aan het platteland voor de gebieden, landbouw, toerisme, wonen, recreatie en verbetering van de leefbaarheid.

Informatiebijeenkomst

Om de provincie juist en volledig te kunnen adviseren organiseert de gemeente op donderdag 28 november 2002 een bijeenkomst voor alle bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden van het buitengebied. U kunt zich op deze avond laten informeren over de plannen en mogelijke wensen kenbaar maken. U bent van harte uitgenodigd op 28 november van 19.30 tot 22.00 uur in het Parochiehuis, Beckumerschoolweg 38 in Beckum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Hakstegen, telefoon 245 97 18.

Gezondheidswijzer


Thema uw ogen en oren

In de maanden november en december besteedt de Gezondheidswijzer, het informatiecentrum van de GGD Twente, aandacht aan diverse gehoor- en gezichtsproblemen. De Gezondheidswijzer heeft veel informatie verzameld over de meest voorkomende oogproblemen, de invloed van walkmans en harde muziek op het gehoor en ook informatie voor ouders van kinderen die minder goed horen. Tevens is er een gehoortest verkrijgbaar waarmee u zelf thuis kunt nagaan of uw gehoor nog goed werkt.
Het informatiemateriaal is gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer en bij de Bibliotheek Hengelo. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en gezondheidszorg kunt u dagelijks tussen 09.00 en 15.00 uur terecht bij de Gezondheidswijzer, telefoon 0546 536890. De gewenste informatie wordt u gratis toegestuurd. Herziene vergunning kinderopvang


Het bestuur van de Stichting Kinderopvang De Zevenbergen verzoekt, conform artikel 2 van de Verordening
Kinderopvang Gemeente Hengelo, een herziene vergunning te verlenen aan:

* Enschedesestraat 119- 121, in verband met het oprichten c.q in stand houden van een kindercentrum. Het betreft drie groepen dagopvang en een groep buitenschoolse opvang

Ter inzage
Het verzoek ligt tot en met 10 december 2002 ter inzage op kamer 388 van het Stadskantoor. Gedurende de inzage termijn kunt u schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Centrumgebied Slangenbeek Het winkelcentrum Slangenbeek met bovenwoningen en het ter plaatse gevestigde multifunctioneel centrum, inclusief sporthal, zijn met toepassing van artikel 19 WRO tot stand gekomen. De Europaschool, het kinderdagverblijf Catalpa en het medisch centrum zijn tot stand gekomen op basis van de op 8 oktober 1996 rechtskracht verkregen hebbende uitwerking van het globale bestemmingplan van het centrumgebied.

In het onderhavige ontwerpbestemmingsplan zijn al deze elementen opgenomen, alsmede de bestemming "Wonen" nabij de Beekpark vijver waar het de bedoeling is een woonaccent te realiseren.

Ter inzage en zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Centrumgebied Slangenbeek ligt van 13 november tot en met 10 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Tot en met 10 december 2002 kunt u uw zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Antwerpenstraat 60, veranderen en vergroten woonhuis
* Bartelinkslaantje nabij nr. 28, oprichten paardenstal
* Beekforelstraat 49, oprichten woonhuis

* Dennenbosweg 105, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten berging

* Deurningerstraat 302, veranderen en vergroten restaurant
* Dinant Dijkhuisstraat 232, oprichten garage
* Geerdinksweg 141, veranderen en vergroten ziekenhuis d.m.v. een erker

* Leeuwerikstraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Nijhofslaan 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Postweg 170, veranderen en vergroten woonhuis
* Spinelstraat 30, veranderen en vergroten bedrijfshal
* Wessex 35, veranderen en vergroten woonhuis

* Wessex 37, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Willem de Merodestraat 10, veranderen winkel en overkapping winkelwagens

* Wolfkaterweg 2, oprichten woonhuis (vervangende nieuwbouw)
* Wolfkaterweg 36, restaureren boerderij
Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.
In de week van 28 oktober tot en met 1 november 2002 is ingestemd met:
* Breemarsweg 277, plaatsen dakkapel

* Breemarsweg 279, plaatsen dakkapel

* Otto Klempererstraat 21, oprichten tuinhuisje
* Woltersweg 135, oprichten schuur
In de week van 28 oktober tot en met 1 november 2002 is vergunning verleend voor:

* Bankastraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 516, veranderen en vergroten woonhuis
* Bronforelstraat 44, oprichten woonhuis

* Colensostraat 2, plaatsen dakkapel

* Korte Smienkweg 16, oprichten schuur

* Kwartelstraat 14, plaatsen dakkapel

* Kwartelstraat 16, plaatsen dakkapel

* Lijsterweg 91, veranderen berging

* Loweg 93, veranderen en vergroten woonhuis
* Mr P J Troelstrastraat 125, oprichten hobbyruimte
* Nordhornstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 77, oprichten schuur
* Scheldestraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Sloetsweg 119, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* Uitslagsweg 36, veranderen en vergroten woonhuis
* Waalstraat 27, oprichten schuur

* Weversweg 10, oprichten garage annex berging
* Weversweg 14, veranderen garage
Sloopvergunning
In de week van 28 oktober tot en met 1 november 2002 is vergunning verleend voor:

* F Zernikestraat 305 t/m 357, slopen 27 woningen Reclamevergunningen
In de week van 28 oktober tot en met 1 november 2002 is vergunning verleend voor:

* Haaksbergerstraat 166, plaatsen neonlichtreclame en een vormlichtbak

* Oldenzaalsestraat 19, plaatsen lichtbak en opschrift De instemming meldingen, verleende bouw-, sloop- en zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 28 oktober tot en met 1 november 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.

Artikel 19 lid 1 WRO

Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W worden ingediend voor:

* Frans Lisztstraat 2- 42, veranderen en vergroten van een appartementencomplex (uitbreiding balkons)

* Willem de Merodestraat 40, veranderen en vergroten van een supermarkt

* Klaverstraat 43, veranderen en vergroten van een tandartsenpraktijk

De bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen maar stemmen overeen met de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen. Vooruitlopend op het van kracht worden van de nieuwe bestemmingsplannen kan medewerking worden verleend aan deze bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage

De bouwplannen liggen van 12 november tot en met 10 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen.

Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden kunt u tot en met 10 december 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
* Kretastraat 16, veranderen en vergroten woning
* Dennenbosweg 105, veranderen en vergroten woning en oprichten berging

* Geerdinksweg 52, veranderen en vergroten horecabedrijf bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 13 november tot 11 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 11 december 2002 Monumentenvergunning


Een aanvraag is ingediend voor het verkrijgen van een vergunning als bedoeld in de Monumentenverordening voor:

* Wolfkaterweg 36, restaureren boerderij. Het object staat op de Gemeentelijke Monumentenlijst.

Ter inzage en zijnswijze

De aanvraag ligt van 13 november tot en met 27 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over deze aanvraag voor 27 november 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet milieubeheer


Besluit tot ambtshalve actualisatie en wijziging vergunningvoorschriften
In het belang van de bescherming van het milieu is besloten tot actualisatie en wijziging (vervanging) van de voorschriften, verbonden aan de milieuvergunning verleend op 23 oktober 1990 aan:
* Machinefabriek Tijhuis B.V. (momenteel geheten Tijhuis Houtbewerkingsmachines B.V.), Deurningerstraat 216, voor een reparatieruimte en opslag van machines

Bij deze milieuvoorschriften ter regulering van de bedrijfsactiviteiten in de inrichting gaat het om het zoveel mogelijk in overeenstemming brengen van de milieuvoorschriften met de technische ontwikkelingen ter bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het besluit tot ambtshalve actualisatie en wijziging (vervanging) ligt vanaf 13 november 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Direct na afloop van deze termijn treedt het besluit in werking.

Aangezien er geen bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit en het besluit naar de inhoud niet afwijkt van het ontwerp daarvan, staat hiertegen geen beroep open. Beroep staat wel open voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Wilt u in beroep gaan, dan stuurt u uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het beroepschrift vermeldt u uw naam en adres, een dag- en handtekening en de gronden van uw beroep. Tevens stuurt u een afschrift van het besluit waartegen uw beroep is gericht mee. Gelijktijdig met of direct na indiening van het beroepschrift kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking alvorens op dit verzoek is beslist.
Ontwerpvergunning wet milieubeheer
Bij de afdeling Milieu ligt van 13 november tot en met 11 december 2002 ter inzage het ontwerpbesluit tot verlening van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende (revisie)vergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de Wet milieubeheer aan:
* Hitec Power Protection B.V., Tuindorpstraat 61, voor een bedrijfsinrichting bestemd voor het ontwikkelen, vervaardigen en handelen in hoogwaardige speciale systemen voor het contactloos meten van gelijkstroom en voor de ononderbroken energievoorziening

Bedenkingen, openbare zitting en beroep

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunt u tot 12 december 2002 schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Gedurende de inzage termijn kunt u bovendien om een openbare zitting vragen. Op deze zitting is het mogelijk mondeling bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.

Tegen het later op de aanvraag te nemen vergunningbesluit kan in een beperkt aantal gevallen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroepschrift kan vergezeld gaan van een verzoek om voorlopige voorziening. U kunt beroep instellen en verzoeken om een voorlopige voorziening indien u tijdig bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit of kunt aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kunt u beroep instellen indien het vergunningbesluit naar de inhoud afwijkt van het ontwerpbesluit. Bij de latere kennisgeving in de krant van het genomen vergunningbesluit wordt u geïnformeerd hoe, wanneer en door wie precies beroep kan worden ingesteld of om voorlopige voorziening kan worden gevraagd.
Stellen van nadere geluidseis
Burgemeester en wethouders hebben besloten om in het belang van het beheer van de geluidszone rond het industrieterrein Twentekanaal, een nadere geluidseis te stellen aan:

* Media ExpresseMiddenTwente, Aquamarijnstraat 143, op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer

De nadere eis houdt in dat niet meer geluidsruimte wordt toegestaan dan voor de normale, representatieve bedrijfssituatie noodzakelijk is. Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening
Het besluit ligt tot en met 19 december 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu. Belanghebbenden kunnen een schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Dit bezwaar bevat tenminste uw naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.
Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit verzoek richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het verzoek dient dezelfde gegevens te bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en er dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden meegezonden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt 109,- griffiegeld geheven (voor rechtspersonen 218,-).

Actualiseren milieuvergunning beschikking

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge artikel 8.22 van de Wet milieubeheer de milieuvergunning geactualiseerd van:
* Machinefabriek Vrielink, Langelermaatweg 185, voor een machinefabriek en accu-servicestation

Er is geconstateerd dat de voorschriften die behoren bij de huidige milieuvergunning niet meer toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu. Daarom is het college overgegaan tot het ambtshalve aanpassen van de voorschriften.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen tot en met 3 januari 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht en de beschikking niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, kan tegen deze beschikking alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor het einde van de inzage termijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegelijk met of direct na het beroepschrift kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 109,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 218,-). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.

Verklaringen over meldingen verandering inrichting

Besloten is verklaringen af te geven als bedoeld in artikel 8.19 tweede lid onder c van de Wet milieubeheer naar aanleiding van twee meldingen gedaan door:

* X-Flow B.V. te Almelo, voor het binnen de bedrijfsinrichting aan de Parallelweg LS 2a in Hengelo lozen van uitgewerkte productiebaden met biologisch goed afbreekbare stoffen (ethyleenglycol-mono) op de gemeentelijke riolering en voor het uitvoeren van het coatingsproces voor het productieproces van nanofiltratie-elementen binnen de inrichting aan het Industrieplein 3 in Hengelo

In de verklaringen wordt uitgesproken dat de gemelde veranderingen, hoewel niet in overeenstemming met de voor deze bedrijfsinrichtingen afgegeven milieuvergunningen, niet leiden tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichtingen ingevolge deze vergunningen mogen veroorzaken. De verklaringen spreken ook uit dat de beoogde veranderingen niet leiden tot een andere inrichting dan vergund en dat er geen aanleiding is over te gaan tot actualisering, wijziging of geheel of gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunningen of van de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften.
De meldingen en het besluit met daarin de bedoelde verklaringen liggen van 13 november tot en met 27 december 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Belanghebbenden kunnen tot 28 december 2002 een bezwaarschrift tegen één of meer van de verklaringen op de beide meldingen indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van de verklaring(en) waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar;

Indien binnen de genoemde termijn van zes weken tegen één van beide verklaringen een bezwaarschrift wordt ingediend, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als dit verzoek wordt ingediend binnen zes weken, dan treedt het besluit voor de betreffende verklaring niet in werking alvorens op dit verzoek is beslist. Bij het en te worden aangegeven waarom het treffen van een voorlopige rechtspersonen 218-) verschuldigd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.
Wet Geluidhinder


Verzoek vaststelling hogere waarde geluidbelasting

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor vaststelling van hogere grenswaarden. In dit verzoek wordt een hogere grenswaarde aangevraagd als bedoeld in artikel 82 van de Wet Geluidhinder voor de geluidbelasting vanwege wegverkeer aan de gevels van woningen aan de Oldenzaalsestraat, behorende bij het bestemmingsplan Rijksweg 1. Ter inzage
Het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 14 november 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Opmerkingen inzake het ontwerpverzoek kunt u gedurende deze termijn schriftelijk indienen bij het College van B en W of tijdens de openbare hoorzitting op 11 december 2002 om 9.00 uur bij de afdeling Milieu. Indien u van de openbare zitting gebruik wilt maken, verzoeken wij u dit telefonisch door te geven. (telefoon 245 96 53) Kapvergunningen


In de week van 30 oktober tot en met 5 november 2002 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 wilg in de Vechtlaan 106 tegenover nummer 104. Herplant: 1 eik, in het plantseizoen 2002-2003

* 3 eiken in de Deurningerstraat naast perceel 81. Herplant: 3 eiken, in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de bomen en na het gereed komen van de uitbreiding Firma Sundruk
* 5 eiken in de Achterhoekseweg 9 nabij Scouting St. Jeroen Bambi op perceel 1341 en 1342. Herplant: een strook bosplantsoen van 50 m², voor april 2004

* 2 eiken en 1 es in de Achterhoekseweg 9 perceel 1340 en 979 van de Scouting. Herplant: een strook bosplantsoen van 50 m², voor april 2004
De besluiten zijn genomen in de week van 30 oktober tot en met 5 november 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 94 59.
Rectificatie St. Ludgerusstraat

In verband met rioleringswerkzaamheden wordt de St. Ludgerusstraat tussen t Kotte en de Kerkstraat van 18 november tot ongeveer 20 december 2002 afgesloten voor het verkeer.

Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl. onder het kopje '"Werk aan de weg" op de hoofdpagina.
* F. Listzstraat 2 nabij Beethovenlaan, van 14 tot en met 18 november

* Mozartlaan-Paganinistraat-Schutzstraat, van 15 tot en met 22 november

* Mozartlaan 48, van 18 tot en met 19 november
* Mozartlaan 80, van 19 tot en met 20 november
* Mozartlaan-Griegstraat-Palestrinastraat, van 20 tot en met 25 november
in de Zwavertsweg van 16 november 12.30 uur tot en met 17 november 17.30 uur afgesloten voor het verkeer.
Hamsweg
In verband met werkzaamheden van Rijkswaterstaat Oost Nederland aan het viaduct over de rijksweg 35 in de Hamsweg, wordt de Hamsweg tussen de Woolderbroekweg en de Spiekerweg tot en met 29 november afgesloten voor het verkeer.
november 5