Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-11-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 13.00) Maandag 11 november 2002

Heerlen, automobilist geeft valse naam op.

Een 38 jarige automobilist uit Brunssum is maandagmorgen 11 november 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van diverse overtredingen.
Tijdens hun surveillance zag een de bemanning van een politiepatrouille maandagmorgen omstreeks 05.30 uur een personenauto over de Klompstraat te Heerlen rijden welke niet verzekerd was. Daarop volgde een controle. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en gevraagd naar zijn naam gaf hij ook nog een valse naam op. De bestuurder bleek tevens naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Onder de bestuurdersstoel trof de politie verder een groot slagersmes aan. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Zijn ademanalyse wees een uitslag aan die onder het maximaal toegestane alcoholgebruik lag waardoor hij niet voor het rijden onder invloed vervolgd werd. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Voerendaal, woninginbraak.
Zondag 10 november 2002 heeft in een woning aan de Heggewikke te Voerendaal een inbraak plaatsgevonden. Met een kei werd een ruit van een raam ingegooid waarna het raam geopend kon worden. De woning werd vervolgens doorzocht en ontvreemd werden o.a. een beurs met daarin het rijbewijs, de gsm, enkele bankpassen en de sleutels van de in de oprit geparkeerde auto. Ook werd de televisie ontvreemd. Deze werd door de inbrekers in de auto geplaatst. Vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord geworden want de auto met daarin de televisie bleef achter. Een buurtbewoner, die bij het uitlaten van zijn hond sleutels op een tuinpoort van de woning aantrof, ontdekte de inbraak. Hij waarschuwde daarna de politie. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brunssum, snelheidscontrole.
Op zondag 10 november 2002 heeft tussen 16.00 en 21.45 uur in Brunssum op de Merkelbeekerstraat en de Brunssummerstraat een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de op de Merkelbeekerstraat gecontroleerde 178 motorvoertuigen bleken 29 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. Op de Brunssummerstraat werden 129 motorvoertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg hier 74 km per uur.

Landgraaf, rijden onder invloed.
De politie heeft maandagmorgen 11 november 2002 tegen een 31 jarige automobilist uit Landgraaf proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De politie zag omstreeks 02.05 uur een personenauto met hoge snelheid over de Brunssummerweg te Landgraaf rijden. Op de Heigank volgde een controle van de bestuurder. Bij het eerste contact bleek dat deze naar het gebruik van alcohol rook, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Ook een 30 jarige automobilist uit Heerlen werd de voorbije nacht omstreeks 04.00 uur bekeurd wegens het rijden onder invloed. Deze werd op de Reeweg gecontroleerd door een politiepatrouille waarbij bleek dat er alcohol in het spel was. De bestuurder diende aan het politiebureau een ademanalyse af te leggen. De uitslag daarvan gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. De automobilist uit Heerlen kreeg van de politie een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal kon hij met een rijverbod van twee uur het politiebureau weer verlaten.

Landgraaf, tanken zonder betaling.
Een onbekend gebleven bestuurder heeft zondagavond 10 november 2002 bij een tankstation gelegen aan de Kampstraat te Landgraaf getankt zonder te betalen.
Omstreeks 19.00 uur zag personeel van het tankstation een bestuurder aan een benzinepomp tanken. In plaats van na het tanken te gaan betalen stapte de bestuurder in de auto en reed met hoge snelheid weg van het tankstation. De auto bleek aan de voorzijde en achterzijde twee verschillende kentekens te voeren, welke kentekens werden genoteerd en aan de politie werd doorgegeven. Niets bleek te kloppen. Een van de kentekens bleek afgegeven te zijn aan een als gestolen te boek staande personenauto, wel soortgelijk aan de auto die getankt had, terwijl het tweede kenteken thuis hoorde op een ander merk personenauto. Namens het tankstation zal van het tanken zonder betaling aangifte worden gedaan. De auto heeft de aandacht van de politie.