Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Maandag 11 november 2002

Maastricht, snoepgoed gestolen.
In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 02.20 uur van een bakkerswinkel gevestigd aan de Meester Ulrichweg te Maastricht een ruit ingegooid. De vernieling werd gepleegd met een grote kei waarmee een van de etalageruiten (2 bij 1) van de bakkerswinkel werd ingegooid. Na de vernieling werd uit de etalage een diefstal geleegd. Zes dozen met snoepgoed werden daaruit weggenomen. Een getuige, wakker geworden van het glasgerinkel, zag na de vernieling vier personen wegrennen waarvan er twee een witte jas droegen. De gewaarschuwde politie stelde in de buurt nog een onderzoek in maar er werden verdachten meer aangetroffen.

Maastricht, woninginbraak.
Zondag 10 november 202 heeft in een woning gelegen aan de Drachmenruwe te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoner had tussen 15.30 en 19.45 uur zijn woning verlaten en ontdekte bij zijn terugkomst de inbraak. Een achterdeur bleek open te zijn gebroken. De woning werd doorzocht waarbij enkele tientallen dvds en enkele honderden euro werden weggenomen. Hij heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, proces-verbaal voor vuurwerkgooier. De politie heeft zondagavond 10 november 2002 tegen een 14 jarige jongen uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat hij werd betrapt kort nadat hij vuurwerk tot ontploffing had gebracht. Een politiepatrouille hoorde zondagavond omstreeks 19.45 uur tijdens hun surveillance in het stadsdeel Malberg te Maastricht een luid knal, kort daarna gevolgd door nog drie luide knallen vergezeld van felle lichtflitsen. Op de Wijsdomsruwe trof de politie een jongen aan die de lucifers en een aansteker nog in zijn handen had. Vuurwerk had hij niet meer in zijn bezit. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 52 euro. Na verhoor werd hij door de politie aan zijn woonadres afgeleverd en onder ouderlijk gezag geplaatst.

Maastricht, na mishandeling fiets kwijt.
Een 22 jarige inwoner van Maastricht is zondagmorgen 10 november 2002 op de Duitse Poort te Maastricht mishandeld. Het slachtoffer fietste omstreeks 05.15 uur samen met een even oude vriend over de Duitse Poort waar hij zag dat twee mannen en een vrouw op het trottoir stonden. Toen beide fietsers het drietal op het trottoir naderden sprongen de twee mannen op de rijbaan waarna zij op beide fietsers insloegen. Beiden fietsers kregen rake klappen. Een daarvan kon zich met zijn fiets ertussenuit maken. Het slachtoffer niet. Deze moest, om nog meerdere klappen te ontlopen, zijn fiets achterlaten. Het slachtoffer deed zondagmiddag van de mishandeling en de diefstal van zijn fiets aangifte bij de politie. Hij had een pijnlijke schouder en een pijnlijk oog aan de mishandeling overgehouden. De politie stelt en verder onderzoek in.

Maastricht, dief aangehouden.
Een 49 jarige inwoner van Sittard is zondagmorgen 10 november 2002 door de politie aangehouden kort nadat hij in de Stationsstraat te Maastricht een zilverkleurige vaas gesloten had. Een getuige zag omstreeks 10.30 uur een zwerver over de Wilhelminakade te Maastricht lopen met een zilverkleurige vaas in zijn handen. Omdat hij een diefstal vermoedde waarschuwde hij de politie. De zwerver werd door de politie nog aangetroffen op de Wilhelminakade waar hij aan de tand werd gevoeld. Daar bekende hij ook de diefstal. Deze had hij gepleegd in een aan de Stationsstraat te Maastricht gelegen bloemenwinkel waar hij de vaas ongezien kon achterover drukken. De politie heeft de dief meegenomen naar het politiebureau waar tegen de inwoner van Sittard proces-verbaal werd opgemaakt. De gestolen vaas, die een winkelwaarde had van 25 euro, wordt terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, vrouw gewond door over weg gespannen draad. Een 43 jarige inwoonster van Maastricht is zondagmiddag 10 november 2002 op de Madoerastraat te Maastricht aan haar hoofd gewond geraakt door een over de weg gespannen draad.
Het slachtoffer liep omstreeks 15.50 uur over de Madoerastraat waar zij tegen een op ooghoogte gespannen nylon draad aanliep. De draad raakte haar ogen waardoor zij tijdelijk slecht zag en zij tevens een behoorlijke snee opliep dwars over haar neus. Het slachtoffer zag kort daarop een aantal jongeren weglopen. Mogelijk dat deze hebben staat kijken en zijn zij verantwoordelijk voor het spannen van de draad. Het slachtoffer heeft van het voorval bij de politie aangifte gedaan.